Ondřej Baláž působil v Chance lize již vloni, kdy nastoupil do 38 zápasů v dresu sokolovského Baníku. Český reprezentant na letošní Univerziádě si v individuálních statistikách připsal 5 bodů za 2 góly a 3 asistence. Ve druhé nejvyšší české soutěži tak oblékne již třetí dres, kromě Sokolova se tři sezóny objevoval na střídavých startech v Litoměřicích.

Marek Berka se v loňské sezóně naopak ukázal v Litvínově, pod hlavním trenérem Karlem Mlejnkem dostal šanci ve 20 zápasech (0+3). Stejně jako Baláž si během střídavých startů zahrál v Sokolově (22 startů, 1+4) a také v Litoměřicích (8 zápasů, 1+5). Chance liga mu není neznámá, v dresu Třebíče naskočí již do čtvrtého prvoligového ročníku.

„Třebíč o Ondru s Markem projevila zájem, počítá s nimi do základní sestavy. Stejně si ale pozice musí oba obhajovat každým tréninkem a zápasem. Trenér Kamil Pokorný hodně dbá na systémovou hru a zodpovědnost v obraně, což klukům v jejich kariéře jen pomůže. Budeme je sledovat a můžeme je kdykoli povolat zpět," říká sportovní manažer Tomáš Vrábel.