Po dvouleté pandemii Covidu-19, která ve světové ekonomice způsobila nelehkou situaci, se v loňském ročníku situace stabilizovala. „Jsme velice rádi, že díky podpoře skupiny ORLEN Unipetrol a klubovým partnerům klub do sezóny vstupuje stabilizovaný a finančně zabezpečený," říká předsedkyně představenstva Anna Ziobroń, kterou čeká v nejvyšší pozici v klubu druhý extraligový ročník. „Výši rozpočtu ani letos nebudeme zveřejňovat, i pro letošní ročník je však naplněný," dodává.

Do nové sezóny vstupuje Verva s obměněným kádrem. Příchody nových hráčů by měly týmu pomoci do vyšších pater tabulky a zároveň nabídnout komfortní šířku hráčského kádru. „V nadcházejícím ročníku bychom se rádi posunuli v tabulce výše. Chtěli bychom hrát v klidných vodách, cílem je postup do play-off. Do Litvínova jsme přivedli zajímavé hráče, ale ze všeho nejdůležitější bude, abychom se prezentovali týmovým pojetím hokeje jak na domácím ledě, tak při venkovních zápasech. Je důležité, aby fanoušci měli z našeho hokeje radost a nadále nás chodili podporovat," říká generální ředitel klubu Pavel Hynek. „Zároveň bych chtěl poděkovat majiteli klubu ORLEN Unipetrol a všem partnerům, kteří jdou do letošního extraligového ročníku s námi. Bez nich by to nebylo možné," dodává.

Na trenérské lavičce bude pokračovat trio Karel Mlejnek, Robert Reichel a David Kočí, kteří u týmu strávili přes tři čtvrtiny loňské sezóny. „Jsem velice rád, že na lavičce pokračuje kompletní realizační tým,"  doplňuje generální ředitel Pavel Hynek na konto trenérského štábu.

Litvínov před sezónou posílil. „Povedlo se nám přivést kvalitní hráče, příchod Ondřeje Kašeho je dobrým znamením. Pokud mu bude sloužit zdraví, měl by v sezóně být nadstandardním hráčem na extraligové poměry. Nesmíme zapomínat ani na bratra Davida, či Marka Baránka, Petra Koblasu a Lukáše Válka, kteří jsou také kluci z regionu a velice kvalitní hráči," říká šéf litvínovské střídačky Karel Mlejnek.

Užší kádr litvínovského A-týmu činí celkem 25 hráčů, ke dvěma brankářům bude k dispozici také osm obránců a čtrnáct útočníků. „Počet hráčů v týmu tvoří zdravou konkurenci a zároveň jsme schopni reagovat na případná zranění a nemoci. Máme také portfolio mladých hráčů, kteří bojují o místo v první lize a jsou k dispozici formou střídavých startů. Počítáme, že je v sezóně můžeme také využít," dodává hlavní trenér litvínovského A-týmu.

Využití mladých hráčů je součástí nově nastavené spolupráce s litvínovskou akademií, kde během léta proběhla částečná restrukturalizace. „Co se týče skladby A-týmu tak jsme s kvalitou a hloubkou před startem extraligy spokojení. A k prohlubující se spolupráci mezi A-týmem a mládeží, to je dlouhodobý proces, který je ale pro litvínovský hokej obrovsky důležitý. Chceme, aby Litvínov byl středobodem hokeje v regionu, aby sem mladí hráči chtěli chodit a abychom jim vytvořili potřebné podmínky. Poté můžeme očekávat, že se v seniorských soutěžích objeví více produktů z domácí akademie," říká sportovní manažer Tomáš Vrábel, kterého po roční přestávce čeká třetí sezóna v severočeském klubu.