Co rozhodovalo v sérii s Plzní? „Bylo toho hodně. Každý zápas nás chtěli provokovat a my jsme se snažili to ustát. Chtěli jsme rozhodnout ať už v přesilovkách, nebo v ubráněných oslabeních. Tohle v play off rozhoduje a naštěstí se nám to tentokrát vydařilo,” těší Ondřeje Jurčíka.

V západočeském městě se začalo zostra. V čase 1:16 poslal plzeňský tým do vedení Martin Bučko, ale litvínovská reakce na sebe nenechala dlouho čekat, když o 31 sekund později vyrovnal Andrej Kudrna.

V závěru třetí části mohli domácí rozhodnout, ale proti byl Matej Tomek, který skvělými zákroky držel Vervu ve hře. “Matej přepnul na play off mód a chytá výborně. Jsme za to všichni rádi a doufám, že tak bude pokračovat,” přeje si Jurčík.

Tomek zlikvidoval šance indiánů, a pak to přišlo. Zkraje 76. minuty právě Jurčík táhlou střelou překonal brankáře Kloučka a rozhodl o osudu zápasu i celé série. „Abdy (Jindřich Abdul – pozn. red.) nahazoval puk kolem manťáku. Marek Baránek mi puk jen přiťukl placírkou, já jsem si ho sebral ve středu, podíval jsem se doprava, kde byl Abdy, ale řekl jsem si, že vystřelím. A naštěstí to tam spadlo. Jsem za to moc rád,” usmívá se jednatřicetiletý útočník.

Ten nyní společně se svými spoluhráči může napnout pozornost směrem ke čtvrtfinálové sérii. „Jsem hrozně natěšený, protože jsem to každý rok nehrál. Byl jsem v první lize, takže se těším extrémně,” přiznává pamětník historického extraligového titulu s Litvínovem z roku 2015. “Vzpomínky na to samozřejmě mám,” potvrzuje. A co mu v paměti utkvělo nejvíc? „Cesta autobusem zpátky domů,” směje se.

Za postupem do dalšího kola play off hnal chemiky početný kotel litvínovských fanoušků. „Bylo to skvělé, přijelo jich hodně a my jim za to moc děkujeme. Doufám, že za námi takto budou jezdit i dál,” přeje si Jurčík.

Slavit postup do čtvrtfinále na severu Čech nikterak nebudou. „V neděli máme trénink, pak asi tři dny volno. Slavit to nijak nebudeme, jedeme dál,” má jasno hrdina sobotního večera.

O postup mezi nejlepší čtyřku si to rozjetý litvínovský tým rozdá s Kometou Brno, která měla po základní části zápasové volno. Na čí straně bude výhoda? „Myslím že v play off to je jedno. Kometa se na to připraví, určitě měla ostré tréninky. My si teď chvíli odpočineme, a pak se na to vrhneme,” uzavírá Ondřej Jurčík.