Na závěr letní přípravy sehrálo ve čtvrtek 26. června deset hráčů HC Chemopetrol (doplněných o dva kamarády) přátelské fotbalové utkání s nováčkem 1. A třídy Sokolem Milešov. Zápas měl netradiční závěr, nečekaného vítěze i zajímavou dohru...

Společné foto s milešovskými fotbalisty (poklepáním na foto je lze zvětšit). Ve žlutočerných dresech zleva: Trejbal (host), Mich. Pinc, Petružálek, Král (host), Poživil, Novák, Trávníček a na konci Říha. V pokleku: Havel, Mar. Pinc a brankář Hranáč. Pozornému oku neujde, že Havel s Říhou se představili s novou barvou vlasů...


V utkání, které zpravodaj Deníku Litoměřicka poeticky nazval 'Idylický podvečer na úpatí Milešovky', zvítězila místní jedenáctka 7:3. I když...

Asi pět minut před koncem za tohoto stavu bylo Markem Pincem, snad dostatečně motivoval spoluhráče pro zbytek utkání, vyhlášeno, že 'kdo dá góla, vyhraje'. Soupeř výzvu přijal a rzpoutal se velký boj o 'zlatý gól'. Jenže jako z udělání nikdo se ne a ne trefit. Až když druhý poločas trval celých 62 minut, přišlo rozhodnutí z kopačky hostů. Po něm následovala valná hromada, kterou přihlížející novinář označil výmluvně: 'Nagano'... 'Sokolové' si spravili chuť při závěrečném penaltovém rozstřelu (kopalo 10 hráčů na obou stranách), který vyhráli 8:5. K největším, zejména verbálním bavičům, patřili brankáři: ten fotbalový (jinak obránce) Honza Hranáč i ten hokejový (na pažitu obránce) Marek Pinc.

Z na hřišti vyřčeného bylo zaznamenáno:
'Přivezli jsme samé mlaďasy. Ale nechceme inkasovat ranec. Budete koukat, jak to mají někteří kluci v nohách' (Hranáč)
'Máme pro strach uděláno' (hráči soupeře)
'Nepleťte si ty dresy. Máte zelený!' (fanoušek Milešova)
'Kluci, škoda že jste takhle neváleli proti Brozaňákům!' (fanoušek Milešova)
'Co mu dáváte žrát, že tak kolem sebe kope!' (Hranáč po utěšené bombě milešovského útočníka Robouského)
'Dostal čistýho obroku' (odpověď z ochozů)

Následovala autogramiáda na dovežené plakáty (autor: 'Přišel snad celý Milešov...') a společné posezení. Při něm ale slovo dalo slovo a v nočních hodinách se pak na hřišti ještě realizovala sázka o láhev nejmenované tekutiny v opakovaném penaltovém rozstřelu. O něm místní novinář, buď už nepřítomný, nebo zmožen horkem a snad i něčím jiným, diskrétně pomlčel... Rozstřely se nakonec uskutečnily dva a skončily nerozhodně.

Celkově však vyhráli všichni. Už proto, že na rozdíl od loňska, kdy si právě zde obránce Jiří Kuntoš poranil kotník, tentokrát všichni ve zdraví přežili.
Pro domácí celek, který při své premiéře v 1. A třídě obsadil pěkné 4. místo, bylo uspořádání zápasu formou poděkování fanouškům, pro žlutočerné barvy zase vítaným završením hrubé přípravy na nadcházející extraligový ročník.

Sokol Milešov - HC Chemopetrol Litvínov 7:3 (3:1) - 0:1.
Góly hostů: Říha, Havel z penalty, Král. Rozhodující: Trejbal
Sestava Litvínova: Hranáč - Marek a Michal Pincové, Novák, Podolka, Poživil, Havel, Říha, Trávníček, Petružálek (Král, Trejbal)
Diváků: 200

S využitím pramenů: Mojmír Strachota (Deník Litoměřicka) a P. Rolenčík připravil -vn-