Obránci Čejka a Hora s útočníky Smolkou a Jurčíkem dostali příležitost v posledním utkání sezóny v Karlových Varech. Tajenka skupiny play out už byla rozluštěna, do baráže v pátek zamířila Mladá Boleslav, takže zápas jen určil konečné umístění - Litvínov skončil po porážce 1:4 třináctý, Vary jedenácté.

Až šest minut před koncem zápasu z hole mladého obránce Hory se Litvínov dočkal v Karlových Varech alespoň čestného úspěchu. Do té doby se čtyřikrát trefili domácí, kontrolovali průběh zápasu a zaslouženě zvítězili.

Nejlepším hráčem Litvínov v posledním, osmém podrušnohorském derby této sezóny, byl Petr Franěk, který měl lví podíl na úspěšném finiši nepříliš povedeného ročníku pro černožluté. Tým se zachránil sérii čtyř výher v řadě, z toho dvou nad Mladou Boleslaví. V posledním zápase už hráčům trochu scházela motivace, hlavní cíl jejich účasti ve skupině o záchranu byl splněn.

Do vedení šla Energie už po půlminutě hry po zásahu Vachovce. Při ráně Skladaného pomohlo Litvínovu břevno.
V přesilovce po změně stran zvýšili hráči z lázeňského města, rovněž s několika mladými hráči v sestavě, na 2:0. Třetí branku přidal z trestného střílení Skuhravý, ve třetím dějství zvýšil na 4:0 Kumstát. 

Na Horovu premiérovou branku přihrávali Frolík a kolega střelce z bronzového týmu juniorů Jurčík.
V zápase nenastoupili Šlégr, Ručinský, Trávníček a Černošek. Také Majdan a Kousalík, kteří byli v pondělí k dispozici Ústí v rozhodujícím sedmém zápase finále 1. HL s Chomutovem (2:3p). Piráti z Chomutova tak budou soupeřem Mladé Boleslavi v baráži.

Viktor Lukeš: "Nebyli jsme domácím důstojným soupeřem. Karlovy Vary chtěly víc, u nás snese měřítko pouze Petr Franěk, který nás uchránil od vyšší porážky. Je pro nás trochu s podivem, že profesionální hráči přistoupí k zápasu takovým způsobem, i když se prakticky o nic nehrálo."

Vladimír Kýhos: "Po pátku, kdy se nám všem ulevilo, jsem nabádal hráče, aby si utkání po měsíci nervů a stresu užili. Zápas splnil účel. Myslím, že i hráči měli ze hry radost. Po sezoně, která se moc nepovedla, si to užili a diváci také. Dostali příležitost i mladí. Škoda jen, že jsme jim nemohli dát šanci už v předchozích utkáních."

Druhý zápas: Ml. Boleslav - Slavia 3:4

Tabulka skupiny o umístění po 12. kole - konečná:
1. Energie K. Vary    64  23  5  7 29  179:193  86
2. Slavia Praha         64  21  7  8 28  170:185  85
3. VERVA Litvínov 64  19 11 4 30  170:206  83
4. Mladá Boleslav     64  20  5  6 33  154:196  76