Zápasy - Junioři 23. 10. 2022, Věra Procházková

Pardubice přestřílely litvínovskou juniorku 5:2

Když dal první gól útočník Vevry Jiří Špaček, byl výhled zápasu přívětivý. Sebevědomí hráčů zvýšil i druhý gól Litvínova, který do sítě dorazil Jan Vopat. Zvrat přišel po polovině druhé třetiny, kdy Dynamo nasázelo chemikům tři slepené góly. Po tomto počinu se hostům gólově zakončit nepodařilo. Dynamo naopak utvrdilo dnešní převahu dvěma góly v poslední třetině.

16. kolo, 22.10.2022, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    0:1, 3:1, 2:0
  • Střely na branku

    41:24
  • Vyloučení

    1:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    80

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 33. Chabada (Štetka), 35. Novotný (Burda, Kubíček), 38. Gromadzki (Kalužík, Chabada), 43. Pavlata (Fiala, Štetka), 60. Pavlata

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Špaček (Postl, Beran), 21. Vopat (Slavík, Danielčák)

  • Průběh zápasu

    0:2, 5:2

  • Rozhodčí

    Veselý, Glanc – Zíka, Hnát

  • Sestava domácích

    Matěcha – Vachun, Bárta, Tvrdík, Rájek, Koudelka, Chabada, Helikar – Pavlata, Tomas, Kubíček, Fiala, Burda, Novotný, Sydorenko, Kalužík, Štetka, Gromadzki.

  • Sestava hostů

    Čermák – Hora, Dudáček, Werner, Bystřický, Hynek, Vyhlídal – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Vopat, Ščislák, Dej, Bednařík, Špaček, Svoboda.


Reportáž

Úvodní vhození vyhrál Litvínov, který se okamžitě pustil do akce, kdy Vyhlídal hned nadvakrát dorážel puk do branky domácích. Do sítě byl puk vstřelen v 11. minutě, kdy se za pomoci Postla a Berana trefil Jiří Špaček  0:1. Za vražení na hrazení byl na 2 minuty vyloučen litvínovský Hynek. Dynamo mělo několik šancí na srovnání zápasu, ale nikomu se nepodařilo puk za záda Čermáka dostat.

Druhá třetina začala rychlým gólem Jana Vopata, jemuž se podařilo za asistence Slavíka a Danielčáka zvýšit skóre  0:2. Po tomto gólu následovala smršť vyloučení hráčů Vervy. Prvně byl vyloučen Vyhlídal za nedovolené bránění, pak Hora za podrážení a nakonec si na trestnou lavici sedl i Bednařík za příliš mnoho hráčů na ledě. To už vzalo Dynamo šanci do svých rukou a puk skončil v síti litvínovské branky ze střely obránce Ondřeje Chabady – 1:2. O dvě minuty později skóroval Adam Novotný a stav utkání vyrovnal  2:2. V boji dva na jednoho si pohrávali Kalužík a Adrian Gromadzki: tomu se podařilo Čermáka prostřelit  3:2. Konec třetiny se snažil zachránit Slavík, který střelecky třetinu zakončil, jeho ránu ale Matěcha zachytil do lapačky.

Poslední dvacetiminutovku začalo Dynamo ve svižném tempu a ihned zaváželo puk před Čermákovu svatyni. Následně Fiala nahrál do mezikruží Dominiku Pavlatovi, a ten vstřelil gól  4:2. Po buly se podařilo uniknout Danelčákovi, najel si před Matěchu, ale ten jeho střelu vykryl. Vyloučení v týmu Pardubic  za podražení Vachuna se Litvínovu potrestat nepodařilo. Výhru završil gólem opět Dominik Pavlata, který poslal puk přímo do prázdné brány – 5:2. Litvínov tak odjíždí domů bez bodů.

Fanshop