Zápasy 08. 10. 2023, Kamila Stříteská

Osmá výhra! Litvínov si dokráčel pro tři body také s Motorem

VERválec pokračuje! Litvínovští hokejisté zahájili čtyřzápasový maraton na domácím ledě výhrou s Českými Budějovicemi. Velice vyrovnané utkání dokázali chemici dovézt do vítězného konce a slaví už osmou výhru v řadě. O dva góly se postaral Lukáš Válek, trefili se také Nicolas Hlava a Ondřej Kaše.

9. kolo, 08.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
4 3
  • Třetiny

    2:0, 2:2, 0:1
  • Střely na branku

    32:33
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    5023

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. Válek (Abdul, Kirk), 17. Válek (Abdul, Kirk), 27. Hlava (O. Kaše, D. Kaše), 34. O. Kaše (Kirk)

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 26. Hovorka (Gulaš), 34. Štencel (M. Beránek, Štencel), 41. Gulaš (Kubík)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3

  • Rozhodčí

    Hribik, Pilný – Lhotský, Hnát

  • Sestava domácích

    Tomek – Zile, Demel, Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Válek, Kirk, Abdul – Jurčík, Gut, Havelka.

  • Sestava hostů

    Hrachovina – Gulaši, Pýcha, Doudera, Hovorka, Štencel, Vráblík, Štich – Ordoš, Harris, Kubík – Beránek, Přikryl, Gulaš – Simon, Pech, Hanzl – Koláček, Vopelka, Valský.


Reportáž

Litvínovu se opět dařilo už od první třetiny. V 5. minutě otevřel gólový účet zápasu Lukáš Válek, který dorazil střelu Kirka za záda Dominika Hrachoviny - 1:0. Hosté mohli snížit o 5 minut později, kdy z mezikruží pálil Milan Gulaš, ale orazítkoval pouze horní tyč Tomkovy svatyně. Menší potyčka se poté strhla mezi Zemanem a Kubíkem, čímž si oba vysloužili dvouminutový trest. Poté Verva sehrála nádhernou akci. Po Abdulově přesné nahrávce na pravou stranu vypálil Lukáš Válek z první a navýšil náskok chemiků - 2:0. Domácí tak po dvaceti minutách odcházeli do kabin spokojenější. Vyhrocené emoce naplno propukly na konci první třetiny, který nabídl hned dvě bitky Marka Baránka a také Radima Šaldy, který byl vyloučen do konce utkání.

Ve 26. minutě hosté po ubráněném oslabení udeřili. Mikuláš Hovorka si najel do pravého kruhu a přesnou střelou propálil Tomka, který měl zcela zakrytý výhled - 2:1. Odpověď Litvínova na sebe nenechala dlouho čekat a domácí šli znovu do dvoubrankového vedení. Po kombinační akci bratrů Kašových a skvělém zákroku Dominika Hrachoviny dorážel do odkryté klece Nicolas Hlava a vrátil Vervě dvoubrankový náskok - 3:1. Ve 34. minutě měl velkou šanci na zvýšení skóre Andrej Kudrna, ale tváří v tvář Hrachovinovi neuspěl. Nedáš, dostaneš. A ve vlastním oslabení překonal brankáře Litvínova zblízka Jan Štencel - 3:2. Jenže o 4 vteřiny později se na zimním stadionu Ivana Hlinky opět měnilo skóre. Po vhazování se dostal ke kotouči Ondřej Kaše, jenž nadzvednutou střelou nedal brankáři Motoru žádnou šanci - 4:2. 

38 vteřin potřeboval Motor ze třetí třetiny, aby snížil na rozdíl jedné branky. Milan Gulaš se zorientoval jako první před Tomkem a střelecky se prosadil - 4:3. Ve 45. minutě mohl skórovat Nicolas Hlava, který se natlačil před českobudějovického brankáře, ovšem střela Hlavy skončila ve výborném zákroku Hrachoviny, který svůj tým podržel při životě. Blízko hattrick byl Válek, když na pravé straně z bekhendu mířil na branku, ale Hrachovina opět předvedl fantastický zákrok a zabránil litvínovského útočníkovi ve vstřelení své třetí branky. Českobudějovičtí se v závěru ještě pokoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli při přesilové hře, ale Litvínov si svůj těsný náskok pohlídal až do sirény a připisuje si osmou výhru v řadě. 

Verva si tak připsala osmou výhru v řadě. Další víkend čeká chemiky domácí dvojzápas, kdy nejprve doma vyzvou pražskou Spartu, v neděli poté přijedou Rytíři z Kladna.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Já si myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Co dneska rozhodlo v tom zápase, já si myslím, že se tady s Jirkou shodujeme. V první třetině jel Motor jednou sám na bránu, dvakrát dva na jednoho, jestli si dobře vzpomínám, a to jsou situace, které Motor nevyužil. Naopak my jsme dali, pokud budu řešit i tu situaci po té buly, de facto z otočené hry a z přečíslení tři branky. To nakonec rozhodlo ten zápas. Jinak jsme dnes hráli s vysoce kvalitním soupeřem. Bylo vidět, že je to úplně jiné mužstvo, než bylo minulou sezonu. Naprosto jiné. Hrají fantastický, fyzický, náročný hokej a troufám si říct, že budou dělat problémy leckomu v lize."


logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jiří Hanzlík

„Já ten průběh utkání moc hodnotit nechci. To si každý může přečíst, jak šly situace za sebou. Je vidět, že Litvínov je na vítězné vlně. Dostal se do vedení. Já si myslím, že i v té první třetině jsme si vypracovali šance na to, abychom ten výsledek zkorigovali už v té první třetině. Pak jsme se ho vždycky snažili zkorigovat, vzápětí jsme dostali gól, kde nám odskočili. Tohle je porážka, která mrzí, ale z mého trenérského pohledu se dá přijmout, protože kluci odvedli dobrý výkon. Vypracovali jsme si mraky šancí a jako trenér říkám, že jestli někdy prohrát, tak po takovémto výkonu.”

Fanshop