Zápasy 28. 01. 2024, Kamila Stříteská

Litvínov vybojoval tříbodovou výhru v Plzni! Dvěma góly se vyznamenal Hlava

Svěřenci Karla Mlejnka se v rámci 41. kola vydali na západ Čech do Plzně. Velice vyrovnaný duel se rozhodl ve třetí třetině, kdy chemici dokázali během 21 vteřin odskočit na rozdíl dvou branek. Dvěma góly se v utkání blýskl Nicolas Hlava.

41. kolo, 28.01.2024, Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
3 5
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 1:3
  • Střely na branku

    38:32
  • Vyloučení

    2:3
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5626

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 8. Söderlund (TS), 37. Holešinský (Rekonen, Mertl), 52. Schleiss (Houdek)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 14. Koblasa (Gut, Zygmunt), 31. Kudrna (O. Kaše, Baránek), 44. Jaks (Gut, Kudrna), 45. Hlava (O. Kaše), 60. Hlava

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5

  • Rozhodčí

    Ondráček, Mejzlík – Gerát, Zíka

  • Sestava domácích

    Pavlát – Malák, Zámorský, Kvasnička, Laakso, Houdek, Piskáček – Schleiss, Lev, Šiler – Holešinský, Mertl, Rekonen – Söderlund, Benák, Indrák – Hrabík, Jansa, Straka – Pour.

  • Sestava hostů

    Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Urban, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.


Reportáž

Aktivnějším mužstvem v první třetině byli domácí, kteří měli několik nebezpečných šancí, z nichž vytěžili pouze jeden gól, a to z nařízeného trestného střílení po faulu Denise Zemana. Tim Söderlund předvedl své ruce a nedal Tomkovi žádnou šanci k zakročení - 1:0. Škoda mohla navýšit vedení ve 12. minutě, kdy Benák přenechal kotouč v přečíslení dva na jednoho Jakubu Pourovi, jehož na brankovišti vychytal Matej Tomek. Litvínov na svou větší šanci čekal do 14. minuty, tu však ihned proměnil ve vyrovnávací branku. Gut předal kotouč Petru Koblasovi, jehož rána z první zapadla za záda plzeňského brankáře – 1:1.

Šance druhé třetiny na sebe nenechala dlouho čekat a znovu to byla Plzeň, která zahrozila jako první. Benák si našel opět Poura, který po rychlé kličce nedokázal procpat kotouč do Tomkovy svatyně. Na druhé straně zahrozil Andrej Kudrna z dobré pozice mezi kruhy, ale gólman Plzně předvedl povedený zákrok. V polovině hrací doby využil přesilovou hru Andrej Kudrna, který dorážkou otočil vývoj utkání na stranu chemiků – 1:2. Hosté si ale nedokázali pohlídat vedení a Adrián Holešinský dorazil puk do hostující svatyně a před koncem prostřední části srovnal – 2:2.

Závěrečnou dvacetiminutovku ovládla Verva, která se dostala do dvoubrankového vedení. Ve 44. minutě střelou od modré čáry vystřelil vedení Janis Jaks – 2:3. Aktivní hosté dokázali po 21 vteřinách znovu udeřit. Tentokrát to byl Nicolas Hlava, jehož rána vymetla pavučiny v pravém horním růžky – 2:4. Plzeň se hostujícího náskoku ale nezalekla a v 50. minutě se Janu Schleissovi podařilo zdramatizovat utkání, když zakončil k pravé tyči – 3:4.

Závěrečná fáze se pro Litvínovské zkomplikovala vyloučením Nicolase Hlavy. Domácí měli pár šancí, ale Matej Tomek držel zuby nehty. Ke konci se už Litvínov pouze snažil udržel indiány daleko od své sítě, aby si udrželi vedení až do sirény, což se nakonec podařilo i přes hru Škody se šesti bruslaři v poli, kdy rozhodl o výhře 5:3 pro Vervu gólem do prázdné brány Nicolas Hlava. Litvínov vybojoval tříbodové vítězství v Plzni.



Sestřih

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Petr Kořínek

„První třetina byla dobrá a vstup do utkání byl skvělý. Ve druhém dějství byl otevřený hokej a Litvínov měl víc šancí. Podařilo se nám pak tedy srovnat, což bylo důležité. Škoda neproměněné šance Adama Benáka v závěru. Viděli jsme pak na něm emoce. Pochválili jsme ho. Prostě se pokračovalo dál. Branku určitě vstřelí jindy. Ve třetí třetině rozhodly dva slepené góly. Měli jsme ještě šanci z přesilovky, bohužel jsme to nesehráli dobře. Ani power-play se nám moc nepovedla. Kluci to odmakali, šance tam byly. Asi nám chybělo i trochu štěstí.“

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Začátek utkání byl jednoznačně v režii domácího týmu, vše vyvrcholilo trestným střílením. My jsme poté z ojedinělé akce srovnali na 1:1, čímž jsme se se vrátili do utkání. Troufám si říci, že ve druhé třetině jsme měli více ze hry, jen nás mrzí inkasovaná branka na 2:2 po naší chybě v obranném pásmu. Ve třetí třetině jsme zápas rozhodli dvěma slepenými góly. Bodů z Plzně si velice ceníme.“

Fanshop