Zápasy - Dorost 03. 12. 2023, Jakub Štěrba

Skvěle! Dorost zasypal Slavii šesti góly a z Edenu veze tři body

Ve čtvrtek doma litvínovští dorostenci podlehli vedoucím Karlovým Varům, dnes na ně čekal další nepříjemný oříšek - druhá Slavia Praha. A Verva dokázala svého soupeře naprosto zaskočit.

23. kolo, 02.12.2023, Praha, Zimní stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
2 6
  • Třetiny

    0:2, 1:3, 1:1
  • Střely na branku

    28:35
  • Vyloučení

    6:3
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    60

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:4, 1:4, 1:6, 2:6

  • Rozhodčí

    Čamra – Bernard, Žídek

  • Sestava domácích

    Höhlig (Neduchal) – D. Marek, Pšenička (A), Lorenz (A), Labuzík, Skyba, Hess – Šámal, Kucharčík, Matějovský (C) – Egart, Huk, Švancar – J. Holejšovský, Tichý, Keller.

  • Sestava hostů

    Trejbal (Udržal) – Břenda, Žák, Uhlík, Winkelhöfer, Honzík, Babka – L. Dostál, M. Peroutka (A), Raichl – Koky (A), D. Sedláček, Kurnat – Vondráček, Bednařík, Petružálek.


Reportáž

Lepší vstup do zápasu měla pražská Slavia, která hned v úvodu utkání hrála dvě po sobě jdoucí přesilové hry, skvělý Trejbal ale svůj tým podržel. To Litvínov naopak skóroval ze své první vážnější situace. Na levém křídle se uvolnil Jonáš Bednařík a přesnou střelou z ostrého úhlu mimo dosah Höhliga poslal svůj tým do vedení. A co víc, uběhlo pouhých šestnáct vteřin a hosté svůj náskok dokázali zdvojnásobit. Po rychlém pasu jel Litvínov dva na jednoho, Břenda předložil puk Davidu Sedláčkovi, který se prosadil rychlou střelou k tyči. Kontaktní gól měl na hokejce David Huk, brankář Trejbal ale jeho únik vychytal. Po dvaceti minutách tak vedli žlutočerní o dvě branky.

Litvínov. byl při chuti i na startu prostřední periody. Ránu od modré čáry si ideálně našel Jakub Petružálek, který skrz beton dostal puk do sítě potřetí. Následně si Severočeši zahráli početní výhodu a tu se jim rovněž povedlo využít. Václav Raichl oslovil mezi kruhy Tobiase Uhlíka, který se dokázal uvolnit a jeho křižnou ránu posléze Höhlig nezachytil. Až krátce za polovinou utkání kontrovala i Slavia, rovněž v přesilové hře. Na levém kruhu si udělal prostor Artur Matějovský a po jeho výstavní ráně skončil puk přesně v horní rohu brány. Poslední slovo ve druhé třetině nicméně měl přece jen Litvínov. Patnáct vteřin před odchodem do šaten se nenechal před brankou odbýt Marek Peroutka, který následně doslova dotlačil puk do sítě. 

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Labuzík, který se před brankou snažil dorážet Lorenzovo nahození od modré, neúspěšně. To naopak Vervě v zápase vyšlo téměř vše. V další výhodě o jednoho muže našel Sedláček od zadního mantinelu mezi kruhy volného Marka Peroutku, který se prezentoval velmi přesnou ránou. Po 25 vteřinách Slavia dala definitivu výsledku. David Marek nahazoval puk před branku a od brusle litvínovského obránce skončil puk nešťastně za Trejbalem. Hostům to nicméně tolik vadit nemuselo, svého soupeře totiž v utkání naprosto zaskočili, když na ledě v pražském Edenu zvítězili vysoko 6:2.

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Ladislav Slížek

S kluky jsme se teď bavili, že umí hrát hokej, a že není náhoda, že jsme druzí. Nicméně do toho musíme dát 100 procent, a to prostě dneska nebylo.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

.

Fanshop