Zápasy - Dorost 23. 11. 2023, Jakub Štěrba

Dorost doma vynuloval Mladou Boleslav, Winkelhöfer zazářil hattrickem

Potřetí v sezóně se proti sobě utkala mužstva Litvínova a Mladé Boleslavi. Každý si zatím v probíhající sezóně připsal po jedné výhře, Verva si dneska od první minuty šla za tím, aby se misky vah převážily na domácí stranu.

20. kolo, 23.11.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
4 0
  • Třetiny

    3:0, 0:0, 1:0
  • Střely na branku

    39:33
  • Vyloučení

    7:3
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    82

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:0, 4:0

  • Rozhodčí

    Hlinka – Kokrment, Bertlík

  • Sestava domácích

    Trejbal (Udržal) – Břenda, Žák, Uhlík, Š. Postl, Winkelhöfer, Babka – L. Dostál, M. Peroutka, Raichl – Koky, Trefný, Kurnat – Cvikl, Bednařík, Petružálek.

  • Sestava hostů

    Sklenička (F. Kovář) – T. Čermák, Doležel, D. Kovář, Kříž, Hora – Kurka, Fink, Hanyš – I. Maxin, F. Matějka, Kristek – Vasiak, Churáček, O. Hrouda – K. Hájek, Ždanov, Václavík.


Reportáž

Utkání začalo pro žlutočerné barvy nejlépe jak mohlo, již na konci třetí minuty ujel hostující obraně obránce Jakub Winkelhöfer, který se prosadil svižnou ranou přesně nad beton. Verva si posléze zahrála dvě po sobě jdoucí přesilové hry a tu druhou v pořadí dokázala využít, čímž zdvojnásobila své vedení. Na modré čáře napřáhl znovu Jakub Winkelhöfer a jeho rána k tyči nemohla být přesnější. Autor branek se krátce na to nechal vyloučit, všechny pokusy Bruslařů v přesilové hře ale pochytal Trejbal v domácí brance. Do kabin šel Litvínov nakonec s tříbrankovým náskokem, jelikož Václav Raichl se krásně uvolnil u pravého mantinelu a vzápětí svůj nájezd zakončil rychlou střelou k pravé tyči.

Prostřední dějství odšpuntoval Matějka, který se dostal v útočném pásmu do zakončení, Trejbal byl opět v dobrém postavení a svůj tým podržel. Nevyzrál na něho ani o pár minut později z podobné pozice David Kovář. Za další dvě minuty vystřelil v početní výhodě znovu Winkelhöfer, tentokrát na maskovaného muže Mladé Boleslavi avšak nevyzrál. Ve druhém dějství žádná branka nakonec nepadla, po čtyřiceti minutách tak nadále vedla Verva o tři branky.

Zkraje poslední dvacetiminutovky dorážel puk Imrich Maxin, ale skóre se nezměnilo. Tobias Trejbal si poradil i proti pokusu Hory. Domácí brankář byl v permanenci, volný před brankou byl posléze Oliver Fink, jenomže ani on na Trejbala nevyzrál. V polovině třetiny žlutočerní bojovníci nevyužili další přesilovou hru, prosadili se ale již při rovnovážném stavu na ledě. Jakub Winkelhöfer se stal hrdinou utkání, z levého kruhu dostal potřetí puk do sítě, čímž završil svůj hattrick, výborný počin od obránce Litvínova. Mladá Boleslav se snažila v závěru skóre alespoň kosmeticky upravit, Trejbal svou branku ale zavřel, Litvínov po zásluze vyhrál 4:0.

Fanshop