Zápasy - Dorost 08. 10. 2023, Petr Pavlík, David Schlegel

Dorost vyhrál počtvrté v řadě, v prodloužení přetlačil Spartu

Litvínovský dorost dokázal v prodloužení porazit pražskou Spartu a upevnil si čtvrtou příčku v tabulce. Dva góly vítězů vstřelil Peroutka, v prodloužení rozhodl o bonusovém bodu Trefný.

10. kolo, 07.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
5p 4
  • Třetiny

    2:1, 2:3, 0:0 – 1:0
  • Střely na branku

    41:33
  • Vyloučení

    5:6
  • Využití

    3:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    113

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.

  • Rozhodčí

    Helecz – Kurtin, Janíček

  • Sestava domácích

    Trejbal – Břenda, Žák, Uhlík, Winkelhöfer, Bozseník, Babka – Kurnat, Petružálek, Dostál, Peroutka, Danihelka, Raichl, Koky, Trefný, Sedláček, Vondráček, Bednařík.

  • Sestava hostů

    Tvrzník – Dufek, T. Bolocan, J. Novák, Malínek, Cichoň, Hoznourek – Prikhodko, Adamec, F. Novák, M. Bolocan, Hrubý, Hlinka, Volodin, Nestrašil, Trachta, Kadlec.


Reportáž

Lépe do zápasu vstoupila pražská Sparta, která se hned ve druhé minutě ujala vedení. Hosté rychle otočili hru, na levém kruhu se ocitl sám Matei Bolocan, který rychlou ranou prostřelil Trejbala. Obě mužstva si poté vyzkoušela po jedné početní výhodě, skóre se však neměnilo. To se změnilo až krátce za polovinou první periody, kdy Verva srovnala krok. Při další přesilové hře vypálil z pravého kruhu ostrou ránu Marek Peroutka a svou jedovatou ránou nedal šanci Tvrzníkovi zasáhnout. A to nebylo vše, jelikož Sparta nadále hrála velmi nedisciplinovaně a Severočeši využili další početní výhodu. Jakub Winkelhöfer dostal puk na modrou čáru, domácí bek si popojel a poté přesnou ranou otočil stav. Po dvaceti minutách tak odcházeli spokojenější do šaten domácí hokejisté.

Na startu prostředního dějství ale přišel pro Litvínov velký šok. Hned po 45 vteřinách hry Václav Nestrašil z levé strany ranou na bližší tyč srovnal a poté za dalších 32 vteřin vstřelil další branku Sparty střelou od modré čáry Tadeáš Trachta. Jenomže Litvínov v dnešním zápase hrál fantasticky v přesilových hrách, opět se jim povedlo krátce na to další využít. Tvrzník neudržel kotouč a ten poté pohotově dopravil do branky Tobias Uhlík. Další gól měl na hokejce Danihelka, ten ovšem orazítkoval jen brankovou konstrukci. Fantastické utkání ale pokračovalo dále a těsně před druhým odchodem do kabin Litvínov si vzal zpět ztracené vedení. Marek Peroutka dostal ideální pas mezi kruhy a ranou mezi beton vsítil svou druhou branku v zápase. Ovšem Sparta ještě v poslední minutě stihla srovnat na 4:4. David Hrubý se dostal do samostatného úniku a rychlou ranou k bližší tyči nedal Trejbalovi šanci zasáhnout.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Žák, skóre však zůstávalo nadále vyrovnané. Lépe si nevedl ani domácí Trefný, který neuspěl ani z dorážky své vlastní střely. Vzápětí si obě mužstva zahrála po další jedné přesilové hře, ve třetí části nicméně na obou stranách kralovali gólmani. A když se mezi tři tyče netrefil ani Filip Novák, muselo dnešní dramatické utkání do nastaveného času.

V prodloužení měli nejprve velkou šanci Sparťani, avšak rychlý brejk dvou na jednoho Bolocan s Novákem nevyvedli dobře. Naopak na druhé straně se domácí mohli začít radovat, jelikož krásnou individuální akcí se prezentoval Jan Trefný, který tak rozhodl o bonusovém bodu pro Vervu, litvínovský dorost tak vyhrál již počtvrté v řadě. 

Fanshop