Zápasy - Dorost 30. 09. 2023, Ondřej Černý

Dorostenci v Táboře řádili, nasázeli mu deset branek

Dorostenci litvínovské Vervy rozstříleli Tábor vysoko 10:2. Hned šestkrát se dokázali trefit ve druhé třetině a u stejného počtu branek byl i nezastavitelný Bednařík.

8. kolo, 30.09.2023, Tábor, Zimní stadion
logo HC Tábor
logo HC VERVA Litvínov
HC Tábor HC VERVA Litvínov
2 10
  • Třetiny

    1:2, 0:6, 1:2
  • Vyloučení

    10:4
  • Využití

    0:6
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    80

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Karpíšek – Blažek, Holub

  • Sestava domácích

    (Moustafa)Brož – Špaček, Šťastný, Mohyla, Bačo, Céza, Pufr, Ryšavý – Slabý, Slívko, Strachota, Pícha, Kostka, Rizák, Bartuška, Hlavín, Suchan, Zhuk.

  • Sestava hostů

    Udržal – Bozseník, Babka, Winkelhöfer, Uhlík, Žák, Břenda – Petružálek, Bednařík, Vondráček, Kurnat, Pospíšil, Sedláček, Trefný, Koky, Raichl, Peroutka, Dostál.


Reportáž

Mladí Severočeši v minulém kole na Kladně zastavili sérii porážek a lépe začali i v dalším kole v Táboře. Brzy vybojovali početní výhodu, ve které zahrozil hezkou tečí Winkelhöfer, leč touš zamířil těsně mimo. Po chvilce ovšem museli domácí znovu do čtyř a to již Verva trestala. Pokus Raichla Brož pouze vyrazil před sebe, kde již ovšem číhal Jindřich Koky, jenž u levé tyče poslal své barvy do vedení. Brzy na to mohl srovnat rovněž v nerovnovážném počtu hráčů na ledě mezi kruhy osamocený Hlavín, jenže z první pálil mimo. Přesto se Tábor ještě do první přestávky dočkal. A byl to právě Jan Hlavín, který se trhl při vlastním oslabení po pravé straně, od modré vypálil přes obránce a nachytal na švestkách Udržala.

Prostřední perioda začala gólově. Po buly ve vlastní třetině Jihočeši nevyvezli kotouč, ten poslal zpoza branky před ní Richl a do sítě černý nesmysl dopravil Jonáš Bednařík. Po chvilce podnikli Severočeši rychlý výpad, Bednařík přes obránce z pravé strany na Brože ještě nevyzrál, další dorážkou Jindřich Koky ale již ano. A pro Tábor bylo ještě hůře. Raichl poslal puk od levého mantinelu na vrchol brankoviště, kde jej za čáru protečoval Jonáš Bednařík. Domácí sice reagovali oddechovým časem, ale ani to nepomohlo. Vzápětí museli do čtyř a osamocený Jan Trefný u pravé tyče bekhendem zavěsil nad beton. Další využitou přesilovkou již vyhnal Brože z branky Marek Peroutka, který z první zakončil z mezikruží. Jenže i Moustafa odolával pouze minutu. Václav Raichl dostal mnoho prostoru na pravém kruhu, popojel směr brána a zavěsil. Parádní sedmigólovou dvacetiminutovku Litvínova zakončil v přečíslení dva na jednoho Antonín Vondráček, který obdržel efektní zadovku od Bednaříka. 

Poslední dějství již bylo opatrnější, oběma celkům k větším šancím nepomohla ani tři vyloučení. Přesto se ještě diváci dočkali v závěru střetnutí tří branek. Nejprve zkorigoval výsledek Antonín Bačo, který ihned po buly v útočné třetině propálil od modré vše, co mu stálo v cestě. Poslední slova si však vzali černožlutí. Nejprve na brankovišti doklepl do sítě pokus Bozseníka od modré Tobias Uhlík, aby tečku za duelem udělal Jan Kurnat, jenž využil hrubky v rozehrávce Tábora a zavěsil z mezikruží.

Fanshop