Zápasy - Dorost 07. 09. 2023, Redakce

Parádní vstup do sezony! Dorostenci vyhráli na ledě Sparty

Luxusní premiéru v nové extraligové sezoně za sebou mají dorostenci Litvínova, kteří porazili Spartu na jejím ledě v poměru 5:2. Vítězství chemiků řídil útočník Marek Peroutka, jenž nasázel hattrick.

1. kolo, 07.09.2023, Praha - Holešovice, Sportovní hala Fortuna
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
2 5
  • Třetiny

    0:2, 0:1, 2:2
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    47

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Battěk – Kučera, Štěpánek

  • Sestava domácích

    Tvrzník – Malínek, Burda, Cichoň, J. Novák, Hoznourek, Dufek, Volodin – T. Bolocan, Adamec, Žukovskij, Nestrašil, Novotný, Prikhodko, Hlinka, F. Novák, Hrubý, M. Bolocan.

  • Sestava hostů

    Trejbal – Bozseník, Žák, Babka, Winkelhöfer, Břenda, Uhlík – Cvikl, Petružálek, Bednařík, Kurnat, Pospíšil, Sedláček, Trefný, Koky, Raichl, Peroutka, Dostál.


Reportáž

Do zápasu aktivněji vstoupili hosté, což se potvrdilo již ve třetí minutě, když Dostál zadovkou zpoza branky nalezl do prostoru levého kruhu najíždějícího Marka Peroutku, jenž se následně v zakončení již nemýlil. Stejný obraz hry pokračoval i nadále, čehož Litvínovští opět využili již v druhé polovině první části, ve středním pásmu Uhlík kotouč předal Davidu Sedláčkovi, jehož střelu z levého kruhu za Tvrzníkova záda nešikovně holí tečoval Volodin. Snížení se Sparta mohla dočkat v poslední minutě úvodního dějství, v rámci zmatku po předešlém střeleckém pokusu mohl holešovickou halu rozveselit Burda, jeho střela však těsně minula levou tyčku hostující branky.

Pro Spartu mohlo být ještě hůř, hned v úvodu druhé části Trefný jen těsně nedokázal z bezprostřední blízkosti přelobovat Tvrzníkův beton. Prosadit se hosté mohli rovněž ve vlastním oslabení, kotouč trestuhodně ztratil Nestrašil a proti osamocenému Pospíšilovi tak musel čarovat sparťanský brankář. Svou důležitost pro tým Tvrzník potvrdil i proti Bednaříkovi, jehož střelu z prostoru mezikruží vykryl fantastickým reflexivním zákrokem. Bohužel pro náš tým se hosté i tak nakonec dočkali zvýšení, v rámci litvínovské přesilové hry po vyloučení Nestrašila z prostoru pravého kruhu vymetl pravý horní růžek branky Marek Peroutka a zapsal tak již svůj druhý gól v zápase.

Na úvod třetí části prověřil Cvikl v rámci přečíslení tři na dva Tvrzníka, jenž pohotově vyrazil kotouč do rohu kluziště. Následně přišla pro náš tým naděje, když sparťanský gólový účet otevřel bezchybnou střelou do levého horního růžku z pozice na pravém křídle David Hrubý. Na obou stranách byla následně znát nervozita, ve velkých šancích tak po sobě selhali jak litvínovský Sedláček, tak sparťanský Novák, centimetry od snížení na rozdíl jediného gólu byl rovněž Matei Bolocan. 

O to studenější sprchou tak bylo následné navýšení vedení hostů, když se díky svému důrazu na brankovišti prosadil Václav Raichl. Sparťané přispěchali s bleskovou odpovědí, dokonce při vlastním oslabení chyby soupeře využil Václav Nestrašil a po samostatném úniku kličkou neomylně zavěsil. V závěru utkání Pražané vyzkoušel risk v podobě hry v šesti hráčích v poli bez brankáře, ten jim ale nevyšel, když se do odkryté branky prosadil a hattrick tak završil Marek Peroutka. Dorostenci Litvínova tak na úvod sezony slaví sladkou výhru 5:2 na ledě Sparty.

Fanshop