Zápasy 03. 04. 2018, Redakce

Litvínov srovnal manko, nakonec ale Jihlava znovu úspěšnější

0:2, 2:2, 2:4 - takový byl průběh barážového utkání 4. kola v Litvínově. Verva na jeho konci musela zkousnout druhou porážku s Jihlavou. Udržela se na druhé pozici, ale už jen o bod.

Baraz-4, 03.04.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
2 4
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Sørvik, Baránek – Iberer, Hunkes - Frolo, Sklenička – Černý, Mikúš, Gerhát – Lukeš, Hübl, Jánský - Trávníček (C), Řehoř, Matoušek – Jurčík, Válek, Hanzl. Připraveni Kantor a Doudera. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Škarek – Suchánek, de la Rose - Bryhnisveen, Půža - Váňa, Kajínek Šidlík – Diviš, Hamill, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Hlinka, Žálčík - Seman, Hubáček, Rabbit. Připraven Volden. Trenéři Vlk a Zeman


Reportáž

Se třemi změnami v sestavě oproti nedělní porážce na ledě Dukly nastoupila Verva k odvetě. V obraně si poprvé v baráži zahrál Hunkes (první start po delší absenci zaviněné zraněním) a Iberer, v útoku vystřídal Jíchu ve čtvrté řadě Hanzl.

V 18. vteřině se málem dostal ke koncovce zblízka Straka a dokumentoval tak, že Dukla bude chtít navázat na poslední třetinu na Vysočině. Litvínov odpověděl Hüblovým příklepem, který Škarek vytěsnil lapačkou. Jako první byl vyloučen domácí Řehoř, krátce na to k němu přisedl Straka. Při hře čtyři na čtyři nadělala Škarkovi problém Sørvikova střela, udržel ale puk pod tělem. A to nebyly odehrané ani tři minuty.

V 6. minutě mohl z dorážky otevřít skóre Mikúš, Lukeš poté z další nadějné pozice při střele z voleje zlomil hůl. Skóre tak otevřeli hosté, Anděl se dostal v brejku za obranu Vervy a Petráska v úniku zblízka překonal, 0:1. Vzápětí musel ven Hübl. Trávníček padl do střely, Litvínov vyhodil, ale pak na modré čáře švihl Kajínek a Petrásek díky zakrytému výhledu uviděl puk až v síti, 0:2.

Černí pak přitlačili protivníka, ale neujalo se ani Hunkesovo usměrnění puku po Lukešově vybídnutí, ani Trávníčkova šance, když nejrychleji dojel puk odražený od zadního mantinelu před Škarka, ani rány Frola (do lapačky), Hunkese a Lukeše (mimo klec).

Ve druhé části pokračovala marná litvínovská snaha po ztečení Škarkovy svatyně. Jánskému v šanci utekl puk (24.). Dvě minuty na to projel celé kluziště Jurčík, po slalomu se dostal až před branku, kde těsně také neuspěl. Ve stejném střídání pálil ještě vedle. Hunkes marně pokoušel štěstí z dorážky, pak Černý zklamal diváky, když ve střelecké pozici přihrával Gerhátovi, který byl ale odzbrojen.

Tlak Vervy vedl kouče Dukly k vybrání oddechového času. Druhá polovina třetiny přinesla šest vyloučených (3:3), ale ne gól. Ve 31. minutě de la Rose způsobil teprve první přesilovku domácích. Hra se tresty a diskusemi rozdrobila. Mikúš se ve 34. minutě uvolnil, ale také netrefil branku.

Třetí část byla nejzajímavější. Už ve 13. vteřině Jurčík přesnou ranou k tyči v přesilovce snížil a ve 43. minutě už bylo vyrovnáno. V oslabení Gerhát vysunul Trávníčka, který sólo proměnil, 2:2!

Ve 45. minutě byl ale vyloučen Hunkes a Čachotský Dukle vrátil vedení, 2:3. Litvínov dřel, ale v koncovce se trápil, včetně další přesilovky. Seman navíc přidal čtvrtý gól. Spousta ran Vervy mířila vedle, zbytek se odrážel od pozorného Škarka a nic už nepomohlo.

Druhý výsledek: K. Vary - Kladno 3:1

Tabulka po 4. kole: 1. Jihlava 10 bodů, 2. Litvínov 6 bodů, 3. K. Vary 5 bodů, 4. Kladno 3 body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec: "Na naší straně je zklamání. Potřebovali jsme vítězství. Jihlava lépe vstoupila do utkání, odskočila nám o dva góly. Nám se podařilo vyrovnat na 2:2, ale Jihlava nás pak potrestala z přesilové hry a má tři body."

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Petr Vlk: "My jsme samozřejmě spokojeni s tím, že si odvážíme tři body. Bylo to nesmírně těžké utkání. Jak fyzicky, tak psychicky. Vstoupili jsme do něj výborně, potom jsme měli lehký výpadek v úvodu třetí třetiny, to byl trochu zádrhel, ale kluci se s tím popasovali, i s tvrdou hrou soupeře. Byli odolní, odvážní, silní a zaslouženě si odváží tři body."

Fanshop