Po pětidenní zápasové pauze se Litvínov znovu chystá do boje. Tentokrát na domácím ledě přivítá Verva České Budějovice. V prvním vzájemném zápase byla lepším týmem právě Verva, která zásluhou Viktora Hübla, Patrika Zdráhala a Richarda Jarůška zvítězila nad Motorem 0:3. Litvínov tehdy ukončil sedmizápasový bodový půst a Denis Godla vychytal první čisté konto v letošní sezoně.

25. kolo odehráli chemici v Brně, byť hosté vstoupili do utkání pravou nohou, nakonec se šťastnějším celkem stala Kometa, která se radovala z tříbodové výhry. Gólový účet zápasu otevřel v 10. minutě Uvis Janis Balinskis. Ve druhé třetině ale Brňané odpověděli a dokonce odskočili na rozdíl jedné branky. Na počátku závěrečné dvacetiminutovky šli domácí do dvoubrankového vedení a ve 47. minutě zazamenal druhý přesný zásah Holík. Kapitán chemiků Viktor Hübl, jenž se nachází na 4. příčce v týmovém kanadském bodování, upravil v 58. minutě skóre na konečný 4:2. V zápase tak oslavil jubilejní 400. gól v nejvyšší české hokejové soutěži. Do utkání s Kometou nezasáhl zraněný Richard Jarůšek a Přemysl Svoboda.

„Na první gól si nevzpomínám. Škoda, že tento padl ve špatnou chvíli,” zhodnotil svou jubilejní trefu Viktor Hübl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC VERVA Litvínov (@hcverva)

V pondělí Verva oznámila příchod na pozici brankáře. Gólmanské řady vyztužil sedmadvacetiletý Jakub Neužil, který do Litvínova přišel ze Sparty. Jeho služby využije Verva do konce sezony. „Předpoklad, že Denis bude jednička je jasná, ale máme to postavené na výkonnosti a chytat může jenom jeden. Za Denisem máme mladé gólmany a může se stát, že odjede na olympiádu. Dostali bychom se do situace, kdy bychom po 15. únoru měli do brány Šimona a dva talentované juniory ročníku 2003. Chtěli jsme mít takovou pojistku, že v případě, kdyby Denis odjel nebo se zranil, abychom měli v trojici trochu více zkušeností,” řekl o příchodu Jakuba Neužila trenér brankářů Zdeněk Orct. 

Z tábora soupeře

České Budějovice se v rámci 27. kola utkaly na domácím ledě s karlovarskou Energií. Hrachovina lovil puk ve své síti ihned v první minutě, když se střelecky prosadil Tomáš Mikúš. O vítězi utkání rozhodlo až poslední dějství, ve kterém se energetikům povedlo zvítězit 4:2. Motor tak padl 2:5. Ve třetí třetině odpověděl na předchozí branky Karlových Varů Jindřich Abdul a Stuart Percy.