Přemku, co rozhodlo o tom, že se ze Zlína vracíte bez bodového zisku?

Podle mého rozhodly dva faktory. Naše první třetina byla tragická a zcela zaslouženě jsme prohrávali 2:0. Do druhé části jsme vstoupili daleko lépe. Celou třetinu jsme soupeře tlačili, ale bohužel jsme vytěžili pouze jeden gól. Měli jsme víc střílet a tlačit se před gólmana. Věřím, že by zápas vypadal jinak. Co bylo ale rozhodující, tak byl gól na 3:1. Inkasovali jsme zbytečnou brankou a výsledek si Zlín poté pohlídal.

Soupeře jste výrazně přestříleli. Podepsala se pod výsledkem tíha první třetiny?

Ano, samozřejmě. Vstupy do zápasu jsou hodně důležité. Přišlo mi, že jsme do utkání nešli týmově. Ne každý šel utkání vyhrát, alespoň jsem to tak vnímal. Do dalších zápasů musíme jít s tím, že každý z nás udělá maximum. Pak začneme vyhrávat. Máme kvalitní tým, ale v dnešním hokeji rozhoduje, kdo si jde víc za vítězstvím. Že jsme Zlín přestříleli je sice hezké, ale musíme být efektivnější. Překonat brankáře v dnešní době není snadné, téměř každou střelu, kterou gólman vidí, tak chytí. Musíme se tedy tlačit do předbrankového prostoru a do míst, kde to bolí. To přinese ovoce.

Ve druhé třetině jste sahali po vyrovnání. Co chybělo tomu, abyste se dostali zpět do zápasu?

Budu se opakovat, ale musíme chodit před branku a víc střílet. Vytvořit si větší tlak. Je hezké, že opticky jsme třeba lepším týmem, ale hráli jsme neefektivně. Nejen ve druhé třetině, ale po celý zápas, proto jsme bez bodového zisku.

Vrátil ses po pauze vynucené zraněním. Jak se ti hrálo?

Byl jsem moc rád, že zase hraju. Těšil jsem se. Doma se mi už třásly ruce, přál jsem si být opět na ledě. Co se týče kondice, tak jsem se necítil špatně. Absolvoval jsem dva tréninky, abych byl na zápas připravený. Musím se ale zlepšit v osobních soubojích. Občas se mi stalo, že jsem do nich nešel na 100%, protože jsem v podvědomí myslel na své předešlé zranění. Musím to vyhnat z hlavy a soustředit se pouze na hru.

Dostal jsi hodně prostoru v útoku s Viktorem Hüblem a Matějem Chalupou. Jak hodnotíš tuto spolupráci?

Velmi si vážím toho, že jsem dostal prostor vedle Vanty a Chajdy. K Viktorovi nemusím snad ani nic říkat, protože každý ví, co dokázal a jaký hokejista je. Mám k němu velký respekt. Každý sportovec, který se v tomto věku dokáže udržet na tak vysoké úrovni, je zkrátka borec. Sice nemůže být tak dynamický jako ve 20, ale skluz a hokejové IQ má podle mého nejlepší v extralize. Chajda se skvělý kluk. Bavíme se spolu a taktéž je to velmi kvalitní hráč na českou soutěž. Dnes nejen naší lajně, ale celému týmu chyběl větší tlak do brankoviště. Pokud spolu budeme takto hrát i v dalším zápase, určitě na tom zapracujeme.