První gól | 2. února 1999

Pokud si Viktor Hübl vede archiv s novinovými výstřižky, památku na svůj první extraligový gól v něm nenajde. Původně byl totiž připsán Angelu Nikolovovi, až o týden později se v deníku Právo objevila zmínka, že v duelu s Opavou skóroval v čase 22:34 právě Hübl.

Mimochodem, na první trefu v nejvyšší soutěži čekal po příchodu z Chomutova celkem 24 utkání. Dodnes jde o jeho nejdelší sérii zápasů bez vstřeleného gólu.

Poprvé doma | 12. září 1999

V premiérové sezoně zaznamenal Viktor Hübl dvě branky, v obou případech se ale trefil na ledě soupeřů. Po trefě do sítě Opavy přidal druhý zásah proti Spartě, na radost fanoušků ve žlutočerných barvách litvínovském stadionu si tak musel nějaký čas počkat.

Dočkal se až v úvodu své druhé extraligové sezony. Ve 2. kole se při zranění Petra Rosola posunul na křídlo k Robertu Reichlovi, po boku olympijského vítěze z Nagana zaznamenal proti Pardubicím dva body za gól a asistenci.

„Viktor Hübl, který nastoupil místo zraněného Petra Rosola, je sice mladý hráč, ale proti Pardubicím zahrál výborně,“ chválil tehdy Reichel mladého spoluhráče po výhře 6:0.

Oblíbený brankář | 21. ledna 2000

V pořadí pátý gól vstřelil Hübl v duelu se Slavií, jejíž branku tehdy hájil Roman Málek. Právě jemu vstřelil Viktor Hübl v kariéře nejvíce gólů, konkrétně 14. A kdyby si na dva roky neodskočil do Slavie, kde se stal Málkovým spoluhráčem, mohlo jich být možná i více.

Mimochodem, Málek prošel v průběhu kariéry šesti extraligovými celky, přičemž v pěti z nich inkasoval po Hüblových střelách alespoň jeden gól. Jen v dresu Sparty zůstal ušetřen – a to proto, že zde odchytal pouze dva zápasy v ročníku 2013-14.

První hattrick | 6. října 2006

Prvního hattricku v nejvyšší soutěži se Viktor Hübl dočkal ve svém 396. utkání, jeho výkon byl důležitý také pro tým z Českých Budějovic, kde tehdy Hübl působil. Jihočeši totiž díky jeho přispění ukončili sérii, které trvala bezmála čtyři roky a při níž prohráli patnáct vzájemných zápasů se Spartou v řadě.

Pražané tehdy pomýšleli na prodloužení vítězné šňůry, na jihu Čech vedli v polovině duelu již 2:0. Pak však domácí kontrovali trefami Štěpána Hřebejka a Petra Gřegořka, ještě před koncem druhé třetiny dokonal obrat Viktor Hübl.

Ten přidal ve třetí třetině další dva góly, jimiž završil svůj premiérový třígólový večer v nejvyšší soutěži a rozhodl o výhře Českých Budějovic 5:2. Brankami s pořadovým číslem 89, 90 a 91 navíc zkompletoval svůj dosud jediný čistý hattrick v extralize.

První stovka | 26. listopadu 2006

Na první velké jubileum potřeboval Viktor Hübl 412 utkání. Na jeho trefu v dresu Českých Budějovic z 57. minuty, která znamenala srovnání skóre na 1:1, však ještě v základní hrací době zareagoval třinecký Radim Tesařík.

Oslava domácího obránce, při níž jako fotbalista žongloval s vlastní rukavicí, nakonec zastínila Hüblovo gólové jubileum.

Proti svým | 20. prosince 2006

Kromě Litvínova oblékal Hübl v extralize také dres Slavie a Českých Budějovic. Ačkoliv na jihu Čechu působil pouze tři sezony, nastřílel jako ´Budějčák´ čtyři ze svých osmi extraligových hattricků. A co víc, dva z nich proti Litvínovu.

Poprvé odnesl Hüblovo střelecké řádění jeho bratranec, brankář Jaroslav Hübl. „Kluci v kabině už se mi smáli, že jsem dřevák, když jsem mu letos ještě nedal gól," usmíval se po utkání hrdina večera ve třetím vzájemném duelu oné sezony.

Nadšení z druhého hattricku v rozmezí tří měsíců však Hübl brzdil. „Myslím, že jsem si to vybral na dlouhou dobu dopředu,“ reagoval po výhře Českých Budějovic 5:2 na dotazy novinářů, kolik třígólových večerů jej v kariéře ještě čeká. „V poslední době toho bylo až až.“

Také ve druhém případě, 6. ledna 2008, odnesl Hüblovo třígólové vystoupení proti Litvínovu jeho bratranec Jaroslav, tentokrát však už jen jedním zápisem do statistik. Zbývají dvě trefy při výhře Českých Budějovic 6:3 už inkasoval náhradní brankář Radek Fiala.

Na rozdíl od prvního hattricku proti černožlutým barvám se Hübl tentokrát prosadil na stadionu, jenž dnes nese jméno po Ivanu Hlinkovi. Litvínov tak dodnes paradoxně zůstává jediným týmem, proti němuž Hübl nastřílel v extralize dva hattricky.

Dva krát tři | 1. prosince 2009

Jeden hattrick? Budiž, v případě střelce se stovkami přesných zásahů nejde jednou za čas o nic neobvyklého. Ale dva tříbodové večery v řadě? To už je kumšt! I tento počin ale Viktor Hübl v kariéře zvládl, konkrétně v sezoně 2009-10.

K výjimečnému počinu přitom vůbec nemuselo dojít. Opora Litvínova vynechala kvůli problémům s kolenem tři zápasy v řadě, a ještě den před duelem s Kometou nevěděla, zda vůbec nastoupí. „S hattrickem se nedá nikdy počítat, zvlášť při návratu po zranění,“ usmíval se Hübl po svém představení, jímž přispěl k výhře 6:5.

Ještě veseleji mu bylo o čtyři dny později, kdy dalším třígólovým výkonem pomohl k výhře 5:3 na ledě Slavie. „Jeden hattrick je o štěstí, dva jsou malý zázrak,“ glosoval Hübl po dvojici zápasů, během nichž poskočil jeho střelecký účet ze 166 na 172 přesných zásahů.

Franta & Vanta | 2. února 2010

Rovných jedenáct let po svém premiérovém extraligovém gólu zaznamenal Viktor Hübl extraligovou trefu s pořadovým číslem 180. I ta byla pro střelce výjimečná, vůbec poprvé mu totiž u gólu asistoval František Lukeš.

Mladší z hokejových dvojčat, jak jsou dnes Hübl s Lukešem titulováni, tehdy vyslal svého staršího parťáka na začátku druhé třetiny do samostatného úniku. A ten se nemýlil, bekhendovým blafákem poslal puk pod horní tyč boleslavské branky.

Tímto gólem odstartovala spolupráce, která trvá dodnes. Lukeš dosud přihrál svému věrnému parťákovi na 114 branek, v tomto ohledu je suverénně nejlepší mezi Hüblovými asistenty. Žádný jiný spoluhráč nenasbíral u jeho branek více než 30 asistencí.

Druhá stovka | 9. března 2011

Zatímco na první stovku gólů potřeboval Viktor Hübl 412 utkání, ke druhé mu stačilo 258 duelů. Jejího završení se dočkal ve třetím duelu čtvrtfinálové série mezi Litvínova a Třincem v roce 2011.

Blízko byl již v úvodním střídání, kdy nastřelil tyčku Hamerlíkovy branky, na jubilejní trefu si ale nakonec počkal do deváté minuty, kdy při vlastním oslabení otevřel skóre povedenou individuální akcí.

Hübl v témže utkání přidal také dvě asistence, a třemi body tak přispěl k první ze dvou výher svého týmu v sérii. Z individuálního hlediska šlo o Hüblův nejpovedenější zápas v play off, tříbodový zápis do statistik se mu ve vyřazovacích bojích v dalších letech již nepovedlo zopakovat.

Nejrychlejší gól | 6. prosince 2011

Celkem šestkrát skóroval Viktor Hübl již v úvodní minutě utkání, vůbec nejrychlejší trefu od začátku zápasu si pak schoval na prosince roku 2011, kdy po 18 sekundách překonal svého oblíbeného brankáře Romana Málka.

Hübl tehdy na ledě Vítkovic tečoval nahození Františka Lukeše od modré čáry, díky němuž zaznamenal gól s pořadovým číslem 214. Nejblíže překonání svého rekordu pak byl v úvodním utkání sezony 2014-15, kdy prostřelil karlovarského Závorku v čase 0:19, čímž odstartoval litvínovskou cestu za titulem.

Postupová trefa| 20. března 2015

Celkem deset branek dosud nastřílel Viktor Hübl v prodloužení. Osmkrát takto rozhodl duel v základní části, jednou vystřelil bonusový bod pro svůj tým ve skupině o udržení a jednou znamenala jeho trefa v prodloužení výhru v play off.

Ale jak důležitá byla! V pátém duelu čtvrtfinálové série s Pardubicemi na jaře 2015 si Hübl najel za obranu, kam dostal parádní přihrávku od Františka Lukeše a v čase 73:23 posunul Litvínov po 15 letech do semifinále play off. To vše ve svém jubilejním 900. utkání v extralize.

„Zaplaťpánbůh, že jsem si to schoval na tuhle chvíli,“ usmíval se šťastný střelec nad svým prvním gólem v sérii, který posunul Litvínov mezi nejlepší čtveřici týmů.

Zmíněný zápas byl také dosud jediný, v němž čekal Hübl na vstřelený gól více než 65 minut, které obvykle rámují zápasy základní části.

Poslední hattrick | 18. září 2015

Pravda, vzhledem ke stále aktivní kariéře Viktora Hübla je záhodno dodat, že jde o dosud poslední třígólový večer litvínovského útočníka. Bohužel je to také jediný hattrick, jímž nepomohl svému týmu k výhře.

Co naplat, že Hübl tehdy poslal Litvínov v úvodní třetině do dvoubrankového vedení a krátce po uplynutí poloviny zápasu zvyšoval již na 4:1. Hradec se následně vzmohl k nečekanému comebacku, ještě ve druhé třetině srovnal skóre, aby v závěrečné části duelu rozhodli Tomáš Knotek a Rudolf Červený o výhře domácích 6:4.

Ani v pořadí osmý extraligový hattrick Viktora Hübla tehdy nepomohl Litvínovu k zisku bodů.

Třetí stovka | 2. října 2015

Celkem 14 branek zaznamenal Viktor Hübl díky vítězným nájezdům, jeden z nich navíc znamenal završení třetí stovky gólů v nejvyšší soutěži.

I přes dva smolně inkasované góly dotáhl Litvínov duel s Mladou Boleslaví do samostatných nájezdů, v nichž rozhodl o výhře domácích právě Hübl. Naznačení, klička do bekhendu a posunutí puku mezi betony Davida Ritticha posunulo litvínovského střelce k deváté brance v sezoně 2015-16.

Litvínovský útočník potřeboval na třetí stovku gólů celkem 249 utkání, šlo tedy o nejrychlejší z jeho dosavadních čtyř stovek přesných zásahů v extralize.

Nejdelší čekání | 17. listopadu 2020

Z hlediska počtu zápasů čekal Viktor Hübl na vstřelený gól nejdéle na začátku své extraligové kariéry, nejdelší časový rozestup mezi dvěma brankami však musel strpět v roce 2020.

V závěrečném utkání základní části ročníku 2019-20 pomohl Litvínovu dvěma góly k záchraně, po skončení sezony se pak spekulovalo, zda se střelecký účet tehdy 41letého útočníka zastaví na čísle 380.

Hübl se nakonec rozhodl pokračovat v kariéře, na další trefu si však musel počkat 256 dní. Gól s pořadovým číslem 381 přidal až v polovině listopadu, kdy se stal jediným střelcem duelu se Zlínem.

Čtvrtá stovka | 21. listopadu 2021

Že bývá poslední krok nejtěžší? S tímto pořekadlem si na Viktora Hübla nepřijdete. V pátečním duelu s Mladou Boleslaví vstřelil gól s pořadovým číslem 399, tolik očekávaná jubilejní trefa pak přišla hned v následujícím utkání na ledě Komety.

„Škoda, že padnul ve špatnou chvíli,“ litoval střelec po utkání, v němž necelé tři minuty před koncem snižoval na konečných 2:4 v neprospěch Litvínova. Díky tomu se stal pátým hráčem v historii naší nejvyšší soutěže, které této mety dosáhl, a vůbec prvním, jemuž se to povedlo v rámci samostatné české extraligy.

Pokud vás zajímají hokejové zajímavosti, tak odebírejte hokejový newsletter Jiřího Vítka - https://jirivitek.substack.com/