Litvínov reoganizoval klub, přivedl nového trenéra, udržel klíčové hráče a výrazně posílil. Chce tak zapomenout na kolísavé výsledky v posledních třech sezónách, kdy se dvakrát zachraňoval až v baráži. Jiřímu Šlégrovi se povedlo udržet základní kostru týmu útočníky Františka Gerháta, Michala Trávníčka, Františka Lukeše, Juraje Mikúše, Ondřeje Jurčíka, obránce Marka Baránka, Daniela Sorvika a Jiřího Hunkese. Největší posilou žlutočerných je bezpochyby navrátilec Jakub Petružálek, ale vedení přivedlo i Jaroslava Januse, Jana Ščotku a produktivního forvarda z první ligy Davida Tůmu. 

Velkou pozornost také budí šestnáctiletý talent Jan Myšák, který se v přípravě výborně představil vedle matadorů Lukeše a Hübla. V utkání s Mladou Boleslaví se tak může stát historicky nejmladším hráčem, který kdy nastoupí za Litvínov v nejvyšší soutěži. Překonal by tak legendu klubu Roberta Reichela, který tento primát drží dodnes, když nastoupil v šestnácti letech, dvou měsících a dvacetisedmi dnech. Myšák může olympijského vítěze z Nagana překonat o šest dnů. 

Do Mladé Boleslavi odešel po loňské sezóně z Litvínova brankář Pavel Kantor. Největší posilou je bezpochyby ostřílený matador Michal Vondrka, který patřil poslední dva ročníky mezi nejlepší hráče ligy. Obranu Boleslavi vystužil ofenzivní zadák Martin Pláněk z Hradce Králové. Tým posílili také útočníci Pavol Skalický ze Slovanu Bratislava, reprezentant David Šťastný ze Zlína a Martin Látal z hradeckého Mountfieldu. 

Statistiky

Poslední utkání

HC VERVA Litvínov - HC Slovan Ústečtí Lvi6:2 (3:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky:6. Jurčík (Mikúš, Petružálek), 11. Trávníček (Ščotka, Petružálek), 19. Petružálek (Kubát, Sorvik), 28. Lukeš (Myšák), 33. Hunkes (Hübl, Lukeš), 50. Tůma (Trávníček) – 14. Planý (Březák, Roubík), 23. Tůma (Jandus T.) . Rozhodčí: Lacina, Petružálek – Klouček, Ondráček. Vyloučení: 4:6 . Využití: 2:0. V oslabení: 0:0 . Diváci: 1765. Zákroky Januse: :17 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2 .

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice8:2 (5:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Procházka (Najman, Kousal), 13. Šťastný (Vondrka), 14. Orsava (Bernad, Žejdl), 16. Orsava, 18. Žejdl (Šťastný), 27. Žejdl (Orsava, Pacovský), 51. Šťastný (Knotek), 57. Pacovský (Najman, Pláněk) – 6. Poulíček (Miromanov), 22. Mandát (Perret, Poulíček). Rozhodčí: Bejček, Micka – Klouček, R. Špringl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 652. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 5:1, 5:2, 8:2.