Z kabiny Litvínova

Verva ještě má šanci na příčky, které zajišťují postup do předkola play-off. Nyní svěřence Vladimíra Růžičky čeká utkání s Motorem. Vzájemná bilance mluví ve prospěch Litvínova. V poslední době se ale Vervě nedaří. V předešlých 10 zápasech dokázala vybojovat pouze 8 bodů, plný bodový zisk získali chemici ve Vítkovicích, kam zamířili před nařízenou karanténou.

Naposledy chemici změřili síly s Olomoucí. Byť první třetinu dokázali vyhrát, zbytek utkání byl v režii domácích „Hráli jsme ze zatažené obrany a chtěli jsme chodit do rychlých protiútoků. Třetinu jsme uhráli 1:0. Ve druhé části jsme začali více vystrkovat růžky. Paradoxně jsme ale, i když si myslím, že jsme tu třetinu hráli líp, než tu první, prohráli 0:2,” zhodnotil zápas trenér A-týmu Vladimír Růžička.

Bodově se jednalo o důležité klání, Olomouc se v tabulce nacházela přímo nad Vervou „Bodově to byl důležitý zápas, jelikož to tam je hodně vyrovnané. Je to škoda, ale ještě je před námi spoustu utkání. Zabereme a musíme v dalších zápasech bodovat,” uvedl po prohře obránce Daniel Kolář.

Kanonýrem v litvínovském mužstvu je Giorgio Estephan (16 gólů a 22 asistencí), následuje Patrik Zdráhal (15 gólů + 19 asistencí) a na třetím místě je obránce Aaron Irving (8 gólů + 13 asistencí). V brankovišti nyní vystřídal Denise Godlu (90,44% úspěšnosti) převážně Jakub Neužil (89,38% úspěšnosti).

Ve vzájemných zápase s Českými Budějovicemi byla doposud vždy šťastnější Verva, která dokázala získat všech 6 bodů, které byly ve hře. Podaří se chemikům uspět ve třetím vzájemném duelu?

Z kabiny Motoru

České Budějovice se v tabulce nachází na 5. místě se 73 body na kontě. Na stadion Ivana Hlinky dorazí Motor v dobrém psychickém rozpoložení, protože se mu podařilo už pětkrát v řadě zvítězit. Naposledy se Českobudějovičtí střetli s Vítkovicemi a svedli souboj o 5. místo v tabulce. Byť Motor po úvodní dvacetiminutovce prohrával o jednu branku, v následujících dvou třetinách zabral a obral Rideru o všechny body. Dvěma góly a jednou asistencí dopomohl týmu k plném bodovému zisku Michal Vondrka (13 gólů + 8 asistencí). Nejproduktivnějším hráčem jihočeského celku je ale Lukáš Pech (18 gólů + 30 asistencí) a na druhém místě se nachází vousatý Milan Gulaš (17 gólů + 24 asistencí).

„Vitkovice jsou silný a velký soupeř, nebylo lehké se prosadit. Utkání mělo náboj, hrálo se nahoru dolů, byl to dobrý zápas. Pomohli jsme si v přesilovce, ve které jsme vyrovnali na 1:1. V závěru jsme byli o něco šťastnější. Podržel nás gólman, který nám dal šanci najít cestu k vítězství,” zhodnotil pátou výhru v řadě Jaroslav Modrý.