Jak hodnotíš tříbodové vítězství v Ostravě?

Myslím, že jsme vstoupili do zápasu docela dobře. Důležitý byl první gól, že jsme šli do vedení. Ale Vítkovice hrozily, hlavně v první třetině jsme jim nechávali dost místa, měli hodně přečíslení, ale od druhé už jsme si to víc hlídali a hráli zodpovědně. Myslím, že výborný týmový výkon podpořený super výkonem gólmana.

Jaké máš pocity z toho, že si pomohl k vítězství nad svým mateřským klubem?

Samozřejmě jsem tady doma, je to takové trošku jiné, nemám takovou radost z gólu jako jinde. Ale jsem rád, že jsme tady vyhráli, konečně se to povedlo, protože předchozí zápasy, co jsem tady hrál, za Plzeň i Litvínov, tak jsem byl tragický a myslím, že tým taky. Jsem rád za to, že se tentokrát povedlo.

Byla nějaká hecovačka s někým z hráčů z Vítkovic?

Spíš po zápase jsme se pozdravili s klukama, tým se hodně obměnil a zůstal tady asi jeden dva hráči. Takže tolik lidí ani neznám. Něco jsme si řekli po zápase, ale tím to haslo.

Dnes si se prosadil a přidal další bod, změnil si něco před zápasem?

Ne, ne. Snažil jsem se na to nemyslet, že předchozí zápasy byly takové. Trošku s uvolněnou hlavou jsem šel do toho. Povedlo se to a za to jsem moc rád.

Byl si v předchozích zápasech ve Vítkovicích víc přemotivovaný?

Asi jo. Je to tím časem. Už jsem z Vítkovic pryč rok a půl, takže už to na mě asi tolik nedoléhá.

Kolik lidí si měl v hledišti ve svém rodném městě?

Dost, kolem dvaceti určitě. Kluci byli trošku naštvaní, nebo se spíš divili, že potřebuju tolik lístků, ale jsem rád, že jsem je dostal. Myslím, že byli spokojení. Sice nedávají emoce příliš najevo, ale myslím, že hlavně dědové byli rádi.

Byl jsi také na slavnostním buly s Romanem Polákem, jak se to zrodilo? 

Roman mi ráno říkal, že by bylo dobré, kdyby tam byli dva Ostraváci kvůli Péťovi Celerinovi. Vlastně odvedl super práci pro Vítkovice a zaslouží si obrovský respekt. Byl to asi nejlepší brusič v mé kariéře. Ať jsem hrál někde jinde, tak jsem mu ty nože vozil. Myslím, že je jeden z nejlepších v Česku.

Dnes ti také nabrousil brusle, že ti to tak jezdilo?

Dneska ne, náš kustod taky brousí výborně, musím ho pochválit.

Jak bys popsal svou gólovou akci. Věděl si hned, že zvolíš tuto kličku?

Spíš to tak vyplynulo ze situace. Takové zakončení moc nedělám, ale jsem rád, že mi to tam spadlo.

Jak se ti hraje s Andrejem Kudrnou? Je vidět, že vám to šlape...

Zatím se mi s ním hraje výborně. Je rychlý, silný hráč, myslím, že si vyhovíme. Hrajeme spolu už od začátku sezony a doufám, že to bude takhle pokračovat a budeme podávat pořád takové výkony.

Rychle jste otáčeli hru a dnes jste byli i efektivní v zakončení, rozhodlo to dnes?

Samozřejmě, hlavně ta efektivita. Vítkovice si taky vytvořily nějaké šance, ale nedokázaly je proměnit. My jsme vytěžili z minima maximum a potom jsme si zkušeně hlídali stav. Musím pochválit kluky, že to bylo velmi zodpovědné. Výborné vítězství pro nás.