Výsledek se nerodil vůbec lehce, protože Berani ukázali své rohy. Nicméně chemici díky dvěma brankám v početní výhodě odskočili. Na 3:0 zvýšil v oslabení právě Petr Straka. Domácí se nadechli a slepenými góly se ocitli na dostřel. Veškeré pochyby ukončil náramným zásahem Zdráhal.

Jak hodnotíš utkání?

Bylo to složité, protože ve Zlíně se nikdy nehraje lehce. Vzhledem tomu, že to bylo první kolo, tak nervozita byla o něco větší než normálně. Měli lepší vstup do zápasu, dělali nám problémy. My jsme zase nebyli důraznější při napadání. Z toho nám ujížděli a dostávali se do šancí. Takovým chybám se musíme vyvarovat, naštěstí to Godlič pochytal. Nam se potom podařilo v přesilovkách odskočit a to byl klíčový moment.

Přesilovky jste poslední dny hodně pilovali, bylo to poznat i na ledě?

Hodně jsme na tom pracovali a myslím si, že se to při zápase ukázalo. Máme spoustu hráčů, kteří dokáží vytvořit šanci a následně ji i využít. Je jenom dobře, že nám to klape. Musíme si to přenést i do dalších zápasů.

Velmi dobře jste zvládli i oslabení, byli jste aktivní a důkladně jste hlídali protihráče. Pak si dokonce vstřelil branku…

My takhle chceme hrát nejen v oslabení ale i ve hře 5 na 5. Musíme dávat soupeři málo času a hlavně prostoru. Před zápasem jsme koukali na videa z jejich přípravy, abychom věděli, jaké mají návyky.

V závěru Zlín utkání zdramatizoval. Měli jste strach, že byste klání nedotáhli do vítězného konce?

Asi by to bylo klidnější, kdyby výsledek byl 4:0 a ne 3:2. Spíš jsme si ale říkali, abychom zůstali v klidu, protože domácí vycítili šanci a ještě měli podporu fanoušků. Paradoxně ale za stavu 3:2 už tolik šancí neměli a my jsme si výsledek pohlídali.

Zítra přijede Liberec, co od toho očekáváš?

Těžký soupeř, který hraje dlouhodobě v horních patrech tabulky. Mají spoustu šikovných hráčů. Určitě se musíme vyvarovat trestům, které jsme měli ve Zlíně. Liberec dokáže naše chyby potrestat mnohem víc, takže si na to musíme dát pozor.

Jak se těšíš na diváckou kulisu?

Strašně moc, doufám, že fanoušci vytvoří takovou atmosféru, na kterou jsou všichni zvyklí.