Verva ukončila třízápasovou sérii proher

Chemici dokázali v posledním utkání na svém ledě prolomit tři zápasy trvající sérii bez výhry. Povedlo se jim to proti silné Olomouci, když Verva sice dvakrát v utkání prohrávala o dva góly, ale v poslední třetině vstřelila tři branky a připsala si důležité tři body. Velkou zásluhou na tom měl slovenský útočník Andrej Kudrna, ten dokázal vstřelit dvě branky a na jednu přihrát. "Necítím se jako střelec. Chci pomáhat mužstvu k vítězstvím," komentoval svou střeleckou formu urostlý forvard, který by za tento výkon odměněn jako hráč kola. Litvínov se však stále drží v dolních patrech tabulky. Severočeši získali osmadvacet bodů a okupují dvanácté místo. Stejně bodů mají také třinácté České Budějovice a poslední Kladno. Na jedenácté Karlovy Vary a desátý Hradec Králové ztrácí Verva čtyři body.

Bodování v litvínovském týmu vládne stále Giorgio Estephan. Ten získal dvaadvacet kanadských bodů za sedm branek a patnáct asistencí. V těsném závěsu je Šimon Stránský, který má bodů jednadvacet (7+14). Andrej Kudrna se dvěma góly dotáhl na čelo tabulky střelců celé soutěže. Ze 13 branek jich navíc rovnou 12 vstřelil při hře 5na5, což je suverénně nejvíc z celé extraligy. 

Suverénní Pardubice klopýtly v derby

To Pardubice jsou na tom podstatně lépe než Verva. Východočeši se nachází na druhé příčce extraligové tabulky a na první Vítkovice ztrácí dva body, přičemž mají zápas k dobru. Na třetí pozici mají relativně pohodlný polštář, a to osmibodový náskok na Olomouc. Pardubičtí ještě do nedávna drželi famózní bilanci, když z utkání odešli třináctkrát za sebou jako vítězové. Jejich bilance skončila až na domácím ledě proti Liberci, kdy se Východočeši sice dostali do vedení zásluhou Radila, ale Tygři poté vstřelili tři branky a odvezli si tři body. Ani v posledním zápase se Pardubicím nezadařilo, ve vyhroceném Východočeském derby na ledě Hradce Králové. Hráči z města perníku nedokázali vstřelit ani branku a museli tak sníst porážku 0:4. „Soupeř byl ve všem lepší. V bruslení i v kombinaci. Druhý a třetí gól vytěžil z našich chyb na kotouči. Měli lepší pohyb, byli hladovější. Zaslouženě vyhráli,“ hodnotil hlavní trenér Radim Rulík zápas v Hradci Králové.

Neproduktivnějším hráčem Pardubic je Lukáš Radil s 27 body, za 10 branek a 17 asistencí. Hned v závěsu je Tomáš Zohorna, který má o bod méně (12+14). Oba forvardi se drží v top pětce bodování celé Extraligy.

Poslední vzájemné utkání
V zápase dvanáctého kola na ledě Litvínova jsme za pětašedesát minut neviděli ani jednu branku a utkání šlo tak za stavu 0:0 až do samostatných nájezdů. V této loterii byly úspěšnější hosté, když bonusový bod vystřelil v osmé sérii Tomáš Zohorna.

Kde sledovat utkání

Utkání bude přenášet Hokejka TVTipsport TV. Vstupenky můžete zakoupit na webu Pardubic. 

Sestavy z posledního zápasu:

Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Říčka – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Rouha, Rákos, Zeman.

Zajíček (Godla) – Zile, Zeman, Strejček, Freibergs, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Zdráhal (A) – Š. Stránský, Estephan, Abdul – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.