Podepsal jsi novou smlouvu, jak se těšíš na pokračování v Litvínově?

Velmi se na pokračování v následující sezóně těším. Věřím, že to dobře dopadne a že budeme mířit na horní patra tabulky.

V loňské sezóně sezóně jsi prožil průlomový rok v extralize, jelikož jsi byl platným členem kádru.

Jsem velmi rád, že jsem měl důvěru od trenéra a dostal jsem prostor. Odehrál jsem celou sezónu od prvního zápasu do celého konce a věřím, že jsem ukázal, že na to mám.

Loni jsi také výrazněji bodoval, zaznamenal jsi 10 bodů. Bylo to pro tebe psychické povzbuzení?

Myslím, že jsem mohl mít mnohem více bodů, než 10, což je trochu škoda. Každopádně budu chtít ukázat, že mohu bodovat ještě více a hrát ještě lepší hokej.

Nastupoval jsi ve formaci s Filipem Heltem a Martinem Havelkou a dařilo se vám.

To je pravda. S Filipem i Martinem jsme kamarádi, což je vždy lepší, obzvláště ve stejné formaci. Věděli jsme, že se můžeme spolehnout jeden na druhého a když někdo z nás udělal chybu, další ho zastoupil. To byla naše silná stránka.

Říkal jsi, že jste měli hodně neproměněných šancí. Co chybělo k tomu, abyste ty šance využívali?

Trochu nám chyběl důraz, ale bylo to taky o hlavě, když se nám delší dobu nedařilo šance proměnit.

Myslíš, že díky většímu prostoru na ledě budeš v následujících ročnících zkušenější a právě tyto šance budeš v budoucnu proměňovat?

Myslím, že určitě. Viděl jsem to nedávno v polském národním týmu, kde jsem pocítil, že mám větší přehled a lépe se orientuji v daných situacích před brankou. extraliga je nesmírně kvalitní soutěž, takže mohu říci, že postupem času si věřím více a více.

Je ti 21 let a máš celou kariéru před sebou. Kam by jsi to chtěl dotáhnout?

Teď bude následovat důležitý rok, abych ukázal, co v sobě mám. Cíl je pro mě vyhrát s Litvínovem titul. Nikdo v týmu nechce hrát o pozice dole, ale chceme se posouvat směrem nahoru.

Jsi hráčem polské národnosti, jak se v Polsku dívají na českou extraligu?

Řekl bych, že extraliga je jednou z pěti nejlepších lig v Evropě. Polský hokej jde rok od roku nahoru, ale stále je to velmi těžké porovnat s extraligou.

Jsi také členem reprezentačního výběru Polska, hrál jsi turnaj na kterém se ti hodně dařilo. Jak ti pomohla poslední sezóna v Litvínově k dobrým výkonům?

Stoprocentně mi to pomohlo psychicky i herně. V národním týmu to bylo znát, měl jsem tam také jinou roli v prvních dvou formacích. Zároveň jsem měl šanci ukázat, že umím dávat góly.

Ty a Aron Chmielewski jste jediní dva polští hráči v nejvyšší české soutěži. Máš větší šanci se do národního týmu dostat, když hraješ v zahraničí?

Právě díky tomu, že hraji v Litvínově, mám v národním týmu mnohem lepší pozici, i díky nabraným zkušenostem.

Čeká vás kvalifikace na Olympiádu. Jak se na to těšíš?

Těším se hodně. Víme, že polský národní tým nepatří mezi světovou elitu, ale i tak to pro nás bude super zážitek, že si můžeme zahrát o účast na Olympiádě. Před nějakou dobou jsme porazili Kazachstán, který měl 18 hráčů z KHL, takže se jen soustředíme na hokej a třeba některého z favoritů dokážeme potrápit.

V Litvínově jsi zažil i atmosféru s fanoušky na stadionu a viděl jsi bouřlivou atmosféru. Jak to hodnotíš? A doufáš, že se fanoušci podívají na stadiony i letos?

Loňská sezóna byla úplně jiná, než ta předloňská. Absence fanoušků je velmi znát. V Litvínově jsou diváci fantastičtí a dokáží nás nabudit, takže doufám, že se s nimi letos uvidíme.