HC Verva Litvínov

Verva nezačala sezónu vůbec ideálně. V prvním kole přivítala na svém ledě Vítkovice a už od poloviny první třetiny prohrávala. Po druhé třetině ale bylo skóre vyrovnané, když se trefil Kudrna. Hosté z Vítkovic ale dokázali ve třetí části odskočit na rozdíl dvou branek a pohlídali si tři body. Nepomohla ani korigující branka Stránského. Následoval zápas na pražské Spartě, kde Litvínov držel bezbrankovou remízu do padesáté minuty a to ještě v první periodě neproměnil Šimon Stránský trestné střílení. Pražené ale dokázali během pěti minut třetí třetiny třikrát dostat puk za Šimona Zajíčka a bylo vymalováno. Poslední utkání chemiků bylo na ledě stoprocentních Českých Budějovic. Litvínov dokázal ve druhé třetině stáhnout dvoubrankové manko zásluhou Helta a Kudrny. Jihočeši ale rozvlnili do konce druhé periody síť ještě třikrát a dokráčeli si pro vítězství 6:3.

„Nezačali jsme vůbec dobře. Chyběl nám pohyb, rychlost i souboje. Z toho pak pramenil stav po první třetině," zhodnotil první periodu asistent Karel Mlejnek. „V závěru jsme chtěli něco udělat s výsledkem, jenže místo toho jsme dělali hrubé, nepoctivé a nedisciplinované věci. Pokud uděláme čtyři fauly v útočném pásmu, nedá se s tím už nic dělat,“ pokračoval zklamaný Mlejnek.

Bílí Tygři Liberec

To hosté z Liberce mají do sezóny naprosto odlišný start. V prvním utkání nastoupili na ledě Hradce Králové, kde dokázali dvě minuty před koncem vyrovnat zásluhou Filipiho a poté rozhodnout v prodloužení. Rozhodující branku vstřelil ex-litvínovský lotyšský bek Janis Uvis Balinskis. V druhém utkání přivítali liberečtí na svém ledě Kladno a od začátku tahali za kratší konec a dokonce po druhé třetině prohrávali 1:3. Tygři ale i zásluhou dvou branek Michala Frolíka zvládli vyrovnat a utkání došlo až do samostatných nájezdů, ve kterých byl úspěšný pouze domácí Birner a dva body zůstaly na severu Čech. 

„Bylo to těžké utkání proti dobře organizovanému soupeři, který nám nedal metr ledu zadarmo. První dvě třetiny se nám nepovedly, nehráli jsme podle našich představ," hodnotil první dvě třetiny utkání trenér Liberce Patrik Augusta. ,,Mužstvo ukázalo charakter. Zápas, ve kterém jsme nehráli dobře, jsme dokázali zvrátit. Toho si cením,“ pochválil sílu týmu liberecký trenér.

Verva tak bude na čtvrtý pokus usilovat o první body v nové sezóně. Podaří se jí to ve druhém domácím zápase? To se dozvíme v pátek v podvečer.


Sledujte naše nové účty na sociálních sítích: