Chemici nedokázali navázat na výhru s karlovarskou Energií, přestože v zápase s Budějovicemi opakovaně vedli. Úvodní zásah měl na svědomí Svoboda, Motor se ještě v závěru první třetiny do zápasu vrátil, ale následně se dvakrát radovali černožlutí. To však bylo ze strany Litvínova všechno a třikrát po sobě kapituloval domácí Godla.

Další ztracené body, kde byl problém?

Stejně jako v posledních zápasech. Na začátku závěrečné třetiny vedeme, ale pak zbytečně prohrajeme. Takové věci se nám nesmí stávat, dnes soupeř nastřílel asi deset tyček. Musíme se probrat už jen kvůli fanouškům, kteří za námi stojí, i když se nedaří. Vážíme si jich a budeme dělat všechno, abychom vyhrávali.

Čím to je, že celý tým nemá formu?

Když se nedaří, tak se nedaří všem. Musíme se zlepšit, když budeme vyhrávat, tak to bude lepší.

Jak bylo těžké naskočit zpátky do mužstva?

Původně jsem hrát neměl, ale nakonec jsem dostal šanci, takže jsem musel přepnout hlavu. Chtěl jsem předvést nejlepší výkon, ale nevím, jestli se to povedlo. Když se nedaří, musíme to zkrátka dohnat bojovností. Skákat do střel a dohrávat souboje.

Uvědomuje si kabina, že Kladno se nebezpečně přibližuje?

Musíme zabojovat a neztrácet zápasy. Kdybych věděl, co máme změnit – okamžitě to uděláme. Nesmíme dopustit, abychom spadli na čtrnácté nebo patnácté místo.

Nemůže být problém ve fyzičce?

Fyzicky to určitě není, máme vynikajícího trenéra. Problém je v hlavě, vedeme 3:2 a my se bojíme o výsledek.

Celý rozhovor s Přemyslem Svobodou: