„Pro nás je to důležité vítězství. Chtěli jsme potvrdit body, které jsme dovezli z venkovních zápasů. První třetina z naší strany nebyla úplně ideální,“ začal své pozápasové hodnocení slovenský trenér.

„Hráli jsme profesorský hokej a snažili jsme se nahrávat do prázdné branky. Ve druhé třetině nám to tam napadalo, za to jsme rádi. Pak už jsme utkání kontrolovali,“ dodal.

Pro Litvínov je to čtvrtá výhra za sebou. Co za touto sérii vidíte?
Liga je hrozně vyrovnaná. I když jsme prohrávali, tak jsme nehráli špatně. Je to trochu zkreslené, ale samozřejmě je vždycky lepší, když se vyhrává. Poslední měsíc se snažíme hrát play off hokej, abychom byli důslední v obraně a v soubojích. Pro nás je velmi důležité, že vyhráváme. Chceme jít do desítky, bohužel nám nenahrávají výsledky ostatních týmů.

Co říkáte na výkony obránce Aarona Irvinga? V posledních osmi utkáních dal sedm gólů.
Chceme, aby se obránci zapojovali do útoku. Využíváme je na přesilovkách, protože mají výbornou střelu, ať už je to Irving, Balinskis nebo Ščotka. To jsou obránci, kteří mají ofenzivní skill. Jejich góly jsou pro nás hodně potřebné.

Proč myslíte, že zahraničním posilám trvalo, než se dostaly do formy?
Když jsme si je vyhlédli, tak jsme věděli, co v nich je. Mají potenciál, ale samozřejmě to chvíli trvá. Kluci přišli z jiné ligy a do mužstva, které je v přestavbě. Chvíli jim trvalo, než si zvykli. Jsme rádi, že ukazují kvalitu.

Tisková konference po utkání s Mladou Boleslaví: