Liberci se sice nedaří, ale chemiky pod Ještědem rozhodně nečeká lehké utkání. V první čtvrtině si dokázali Litvínovští s libereckými Bílými Tygry poradit, když na ZS Ivana Hlinky uspěli 3:2 po samostatných nájezdech. V loňském ročníku ale Liberec nepatřil mezi oblíbené soupeře Vervy. Ze čtyř vzájemných utkání se Litvínov radoval pouze jednou. 

Uspěje poprvé v sezóně Verva i potřetí v řadě?

Hokejisté Litvínova mají za sebou dvě utkání na domácím ledě, ze kterých vytěžili plný počet bodů. Nejdříve si poradili s karlovarskou Energií a v pátek si uspěli i s trápícím se Zlínem. Zápas sice skončil těsně 2:1, ale Verva měla po celý zápas velkou herní převahu. "Byli jsme pak jasně lepším týmem a měli jsme hromadu šancí, které jsme neproměnili. Málem nás to mrzelo, když jsme ke konci zápasu inkasovali na 2:1, ale naštěstí jsme to dotáhli a máme důležité tři body," říkal po zápase nejproduktivnější hráč Vervy Patrik Zdráhal. 

Právě litvínovský útočník je jedním z hlavních faktorů, proč se chemikům daří. V patnácti duelech nasbíral patnáct bodů a je na desátém místě v produktivitě celé soutěže. Navíc se v říjnu gólově prosadil už pošesté. "Cítím se dobře, mám skvělé spoluhráče a dobře jsme si sedli. Rozumíme si hlavně v útoku a jsem rád za to, že to tak je. Myslím si, že bychom ale potřebovali více bodovat jako tým, když půjdeme nahoru, tak mi to taky pomůže. Není to o jednotlivcích," říká skromně Patrik Zdráhal.

Liberecká krize nezná konce

Litvínov se může těšit ze zlepšených výkonů, ale Liberečtí mají aktuálně úplně jiné starosti. V minulosti každoroční aspirant na mistrovský titul se v letošním ročníku Tipsport extraligy trápí. Z poslední jedenácti duelů desetkrát prohrál. 

V posledním zápase Tygři podlehli hradeckému Mountfieldu jasně 1:4. „Myslím, že bylo vidět, v jakém rozpoložení obě mužstva hrají. Domácím to teď šlape a jsou na koni, my se trápíme. Nemůžu říct, že bychom nepracovali. Hráči bojovali, měli jsme výborný začátek, ale bohužel to, co jsme soupeři nabídli, bylo na stříbrném podnose. Hradec to ve své fazóně využil, a proto jsme prohráli," říkal po zápase hlavní trenér Liberce Patrik Augusta. 

Liberec v nedělním utkání bude usilovat o zlomení nepříznivé série, která porážkou na ledě Hradce narostla na čtvrté utkání v řadě bez výhry. "Na trénincích do toho dáváme všichni sto procent a děláme vše, abychom tu sérii zlomili. Věřím, že v neděli se to povede a vyhrajeme," říká odhodlaně útočník libereckých Tygrů Adam Klapka.

Dokáže Verva uspět na ledě Liberce a uspěje poprvé v sezóně potřetí v řadě? Utkání startuje v 16:00.