V první řadě gratuluji k čerstvému nováčkovskému kontraktu s Montrealem. Jaké jsou tvé první dojmy a pocity?
Mám z toho obrovskou radost. Je to pro mě odměna za všechnu práci, kterou jsem zatím odvedl. Beru to jako takový znamení, ukazatel, že se ubírám správným směrem. Jsem zase o krok blíž ke svému snu. Obrovské poděkování patří lidem, kteří stojí při mě. Podporují mě a pomáhají mi.

Jak se podpis takové smlouvy rodí a jak ses o něm dozvěděl? 
Nejdříve mi dal vědět můj agent, Allan Walsh, se kterým jsem samozřejmě hodně v kontaktu. Vysvětlil mi všechno potřebné a hodně mi s tím pomohl. Takhle to vlastně začalo. 

Na farmě jsi odehrál již třináct zápasů. Jak hodnotíš rozdíly mezi dospělým hokejem v AHL a například dospělým hokejem v Česku?
I po nějakém čase v Severní Americe si myslím, že největším rozdílem je šířka daného hřiště. Na všechno je méně času, hráči jsou rychlejší a všude jsou o krok dříve. 

Několik zápasů jsi odehrál také s Michalem Frolíkem, dalším Čechem působícím v organizaci Montrealu. Mělo to na tebe nějaký vliv? 
Michal Frolík je naprosto skvělý člověk, mile mě překvapilo jeho chování a vystupování, pozval mě dokonce k sobě domů na večeři. V NHL už je nějaký ten pátek, takže jsem se snažil spoustu věcí okoukat a myslím si, že mi to hodně pomohlo. Bohužel už s námi není, momentálně působí právě v NHL. 

Ani AHL se nevyhnula velkým bezpečnostním opatřením kvůli koronavirové pandemii. Jak se tato opatření projevují o zápasy, či mimo ně?
Je to tady hodně přísné, testují nás každý den před vstupem do haly. Roušky jsou samozřejmostí, dezinfikujeme také veškeré věci v posilovnách a tréninkových prostorech. Roušky sundaváme jen, když jdeme na led. Klobouk dolů před všemi kustody a lidmi, kteří se starají o zdravotnické záležitosti, protože pracují v jednom kuse a je to pro ně velmi náročné. 

Jak na tebe působí fanouškovská komunita Montrealu, popřípadě montrealského AHL týmu? Na sociálních sítích jsi velmi často zmiňován.
Už po draftu jsem věděl, že Montreal je Mekkou hokeje, fanoušci hokejem žijí a milují to. Je jich velké množství a je ohromná škoda, že v této době nemohou být s námi na stadionech. Kdyby to samozřejmě šlo, bylo by to ještě o něco lepší. 

Jaké jsou tvé cíle v nejbližší budoucnosti? 
Mám pořád jeden velký cíl: dostat se do NHL. Je to pro mě životní priorita, ale je přede mnou ještě velká spousta práce. Každopádně pro to hodlám udělat vše a pracovat na sobě.