Jak bys zhodnotil dnešní zápas?

Nebyli jsme lepším týmem. Spíš bych řekl, že jsme dnes byli určitě šťastnější. Z naší strany nějaké měřítko snese akorát druhá třetina, ale jinak byla Plzeň lepší. Můžeme považovat za velké štěstí, že si odsud odvážíme tři body. 

V druhých třetinách se vám moc nedaří, ale dnes vám vyšla parádně a zase nevyšla ta třetí..

Já bych neřekl, že to jsou jen druhé třetiny. Ze začátku sezóny nám ty výpadky vyšly na druhou třetinu, ale třeba s Vary to bylo taky v závěru zápasu jako dnes. Těžko říct co s tím, musíme se jen uklidnit, protože by se nám to určitě nemělo stávat. Je to už několikátý zápas, co jsme si v podstatě sami zdramatizovali zápas nějakou laxností nebo nepřesnostmi. Je to určitě zajímavější pro diváky, ještě když hrajeme venku. Myslím si, že všichni včetně trenérů bychom byli radši kdyby to bylo trochu klidnější. 

Fanoušci v Plzni tě vyvolávali. Jak moc tě to potěšilo?

Bylo to hezké. Je fajn vidět, že jsem v Plzni nechal stopu, že si lidi váží toho, co jsem tu odvedl a já jim za to můžu jen poděkovat. 

Před reprezentační přestávkou jste dvakrát vyhráli nad silnými soupeři. Je to pro vás psychická vzpruha do přestávky?

Je to super a jsou to strašně důležité body. Na druhou stranu víme, kde máme rezervy. Dnes jsme měli obrovské a se Spartou také. Spousta věcí, na kterých musíme pracovat. Popracujeme, trochu si přes to volno odpočineme a pak se do toho znova pustíme. 

Dneska si předvedl krásnou asistenci na Patrika Zdráhala, jak si vidět tu situaci? 

Viděl jsem Patrika celou dobu, protože sem byl k němu otočený čelem. On mi to tam hodil a já věděl, že jsme v takovém postavení, že bych jen těžko propasíroval puk do brány. Zkusil se mu to vrátit a obránci to pod nohou prošlo přesně, jak jsem si představoval. Byl z toho gól, takže jsem za to rád. 

Ve třetí třetině jsi mohl přidat klid na vaše hokejky, když bys proměnil samostatný únik. Co chybělo? 

Byl jsem pod tlakem a neměl jsem moc času. Jel mi tam z levé strany obránce. Natlačil jsem se tělem a už jsem neměl moc možností, než jít takhle do vyrážečky. On to dobře přečetl a zastavil.