Pokud přihlédneme na vzájemná utkání, ze statistiky lépe vychází Verva. Loni dokázala Zlín porazit třikrát, jediná prohra přišla v posledním kole, kdy berani zvítězili 3:0. Severočeši totiž šetřili síly na play-off, což se nakonec ukázalo jako neprozíravé, protože výhrou nad Zlínem mohli poskočit tabulkou. Díky prohře je čekal silný Hradec, s nimž Verva vypadla.

Výborné posily

Příprava černožlutého komanda probíhala v poklidném rytmu. K prvnímu utkání nastoupili litvínovští začátkem srpna, kdy nestačili na Karlovy Vary. Zaváhání ale odčinili na ledě Mladé Boleslavi. Dva dny na to si připsali skalp Kladna. Dalším bodem programu byl dvojzápas s Plzní, ten nakonec neproběhl, neboť indiáni měli zdravotní komplikace.

Manažeři narychlo domluvili přátelské klání s nedalekými Litoměřicemi, Verva během první třetiny tápala, nakonec ale zvítězila 6:2. Následovaly tři zápasy s extraligovými týmy. Mančaft kolem Viktora Hübla postupně narazil na České Budějovice, Karlovy Vary a Kladno.

Verva během léta mocně posílila, od toho si fanoušci slibují umístění ve vyšších patrech tabulky. Obranu, kde vznikla díra po odchodu Jana Ščotky, doplnil Matěj Stříteský s Markem Hrbasem. V útočných řadách zůstala kanadská stopa, Samsona Mahboda totiž nahradil Giorgio Estephan. Na přelomu dubna a května se vedení domluvilo také s Petrem Strakou, Matúšem Sukeľem a Andrejem Kudrnou.

Především poslední zmiňovaný udivuje svými výkony během přípravy. V zápase proti Kladnu dokonce zaznamenal dvě branky. Velmi dobře funguje spolupráce Kudrna-Zdráhal-Estephan.

Opačným směrem, tedy z Litvínova, se vydal Jan Ščotka, který ve Finsku dokonce oblékne dres s kapitánským céčkem. Na soupisku Českých Budějovic přibyla dvě litvínovská jména, David Štich a Martin Hanzl. Zpět do vlasti zamířil Oskars Cibulskis, který se vrátil do Rigy. Exotickou destinaci si vybral Martin Látal, rychlonohý forvard bude hájit barvy britského Sheffieldu.

Éra bez Davida Noska

Zlín odstartoval zápasem s Vítkovicemi, s Riderou prohrál až v prodloužení. Berani se rovněž zúčastnili ZUBR Cupu, v rámci miniturnaje odehráli tři utkání. Nejdříve nestačili na slovenskou Nitru, následně těsně podlehli Přerovu. V závěru zvládli odčinit rozpačité výkony a jasně přehráli Havířov. Na výhře 5:1 se dvěma góly podílel Fryšara.

Na konci srpna se Zlín Vítkovicím pomstil a fanoušci slavili vítězství 4:1, tentokrát na sebe upozornil Libor Kašík. Brankář totiž čelil 34 střelám, za svá záda pustil pouze jediný pokus. Moravané uzavřeli přípravu dvojzápasem s Brnem. Ani jednou na Kometu nedokázali vyzrát. Za zmínku stojí poslední klání, kdy Zlín dotáhl dvoubrankové manko během závěrečné pětiminutovky. O výhře rozhodl v 64. minutě Pavlík.

Co se týče pohybů v kádru, zůstal zlínský managment decentní. Tým posílil jen nepatrně, ze Sparty přišel zkušený obránce Ondřej Němec. Defenzivu posílil také Peter Trška, ten v minulé sezoně oblékal dres Komety Brno. Přední řady obohatil Tomáš Mikúš s Darkem Hejcmanem. V rámci hostování bude ve Zlíně působit Jakub Herman.

Fanoušci si rovněž budou muset zvykat na zvláštní novinku, barvy Zlína už nebude hájit David Nosek. Čtyřicetiletý útočník totiž pověsil brusle na hřebík. Na soupisce nenajdeme ani Jana Dufka s Daliborem Řezníčkem.