Od Zimního stadionu Ivana Hlinky v Litvínově je to do Krnova necelých 400 kilometrů. Jak se stane, že člověk z takto vzdáleného města fandí právě Litvínovu?

Od dětství jsem se zajímal o sport. Jedničkou byl hokej a fotbal. Rád vzpomínám na naše souboje mezi bloky sídliště, kde jsem vyrůstal. I když se mi docela dařilo, dál než na tuto úroveň jsem to osobně v hokeji nedotáhl. O to víc jsem vzhlížel k těm, kteří to opravdu uměli. Mým večerníčkem se staly sportovní televizní noviny. V sezóně 1983/84 mě zaujaly divoké výsledky hokejových zápasů, kde se pravidelně opakovalo jméno jednoho klubu: CHZ Litvínov. Když se ve stejném ročníku dostali tito bojovníci až do finále s Jihlavou, už tehdy jsem jim držel palce.

Asi 2 roky poté mi můj táta udělal velikou radost, když mi domluvil s jeho kamarády cestu autem do Ostravy na hokejový zápas, kde jsem konečně mohl na vlastní oči vidět oblíbené kouzelníky z Litvínova! A zápas nezklamal. Střelecký koncert vedený současným hlavním trenérem Vladimírem Růžičkou mě jako malého fanouška nadchl natolik, že jsem svoje „náboženství“ šířil dále mezi spolužáky. Založili jsme partičku, pravidelně sledovali výsledky zápasů, vystřihovali si obrázky z novin, časopisů a pořádali turnaje ve stolním hokeji. Od určité doby si už svou „černožlutou víru“ udržuji sám, navštěvuji zápasy v Ostravě a Olomouci.

Byl jste v Litvínově na hokeji? A pokud ano, co se Vám na ZS IH líbilo nejvíce?

Ano, návštěvou Zimního stadionu Ivana Hlinky jsem si splnil dlouholetý sen. Vzhledem k vzdálenosti a dalším okolnostem jsem s jeho naplněním musel počkat, až přijde ten správný čas. Nakonec jsem před 4 lety jsem návštěvu Litvínova opravdu vykonal, přijel jsem na 2 domácí zápasy. Už před stadionem jsem cítil silnou energii, vyzařující z faktu, že právě tady vyrůstali a na bruslích se pravidelně proháněli idolové mého dětství. Uvnitř jsem zamířil na jižní tribunu a postavil se do centra dění domácích fandů. I když to tehdy s Třincem nevyšlo, atmosféra byla skvělá. Druhý zápas proti Hradci Králové jsem strávil o několik pater výše a měl tak celé vítězné představení ještě lépe na očích. Byl jsem nadšený z takřka rodinné atmosféry, vstřícností litvínovských fanoušků, kteří pro hokej opravdově žijí. Vynikající byla také tradiční klobása, pivo, kulisa zejména jižní tribuny a pro mě také charismatická žlutočerná kombinace uvnitř stadionu.

Jaké jsou Vaše dva nejoblíbenější zážitky spojené s litvínovským klubem?

Na prvním místě je samozřejmě historický titul, moje manželka byla pár dnů před porodem dvojčat, já vedle ní napnutý jak struna během finálových duelů, řvoucí na celou ulici u obou gólů Františka Lukeše... byla to intenzivní extáze, která pominula návratem ženy +2 z porodnice.

Druhý zážitek je z roku 2012, kdy jsem se vracel ze služební cesty přes Brno, kde hrál ve stejný den Litvínov. Utkání jsem vzhledem k vyprodanému stadionu musel sledovat z kotle brněnských fanoušků, což byl docela adrenalinový zážitek. Domácí vyhráli 4:1, při našem jediném gólu jsem sice jen lehce zajásal, ale brněnští si toho i tak všimli. Nejdříve mě chtěli z kotle velmi rázně vyprovodit, nakonec mě zachránilo to, že jsem původem také z Moravy. Postupně si mě předělali na zbloudilého „chachara z Ostravy", což bylo přijatelné natolik, že jsme na znamení přátelství vypili kalíšek slivovice. 

Na podzim jste se zapojil do Velké podzimní soutěže s Černožlutou kartou. Co Vás vedlo k tomu mít Černožlutou kartu?

Černožlutá karta, resp. možnost designu platební karty „na přání“ je vstřícným gestem ČSOB vůči klientům. Já se tímto mohl zapojit do soutěže, která měla skvělé ceny a zároveň si udělat radost oblíbeným logem.

Součástí výhry byl také "zájezd" do VIP prostor na utkání Litvínova s pražskou Spartou. Jak jste si utkání užil?

Krásný zážitek, na který budu dlouho vzpomínat. Bylo to úplně poprvé, kdy jsem měl možnost sledovat utkání jako VIP, spousta dobrého jídla, pití, pozitivní atmosféry. K úplné spokojenosti chybělo jediné - vítězství nad Spartou.

Černožlutou kartu můžete mít se všemi výhodami i vy, a to ještě dnes!

Černožlutou kartu je možné získat dvěma způsoby. Prvním je online registrace, kterou můžete provést z pohodlí vlastního domova a navíc obdržíte uvítací bonus ve výši 1000 Kč. Zaregistrovat se můžete ihned prostřednictvím odkazů níže v článku. Registraci je také možné provést přímo na pobočkách ČSOB. Při této registrační variantě obdržíte zcela zdarma dva lístky na stání na vybrané utkání v nadcházející sezóně. 

Založení a vedení účtu u ČSOB je zcela zdarma, stejně jako neomezený počet výběrů z bankomatů obou zprostředkovatelů či neomezený počet příchozích a odchozích tuzemských plateb. Dalšími výhodami jsou slevy u vybraných prodejců v regionu, jejichž kompletní seznam najdete na webu Černožluté karty, www.cernozlutakarta.cz. Součástí slevového programu je také 10% sleva na nákup v našem Vervashopu, který naleznete u Zimního stadionu Ivana Hlinky otevřený každý všední den od 9 do 17 hodin.  

Klikněte ZDE pro sjednání Konta Plus u ČSOB s odměnou 1000 Kč