Chemici měli v hlavách poslední vzájemný zápas, kdy s Libercem padli vysoko 1:6. Debakl chtěli odčinit, Bílí Tygři ale byli velmi dobře připravení. Litvínov měl k dispozici dvě přesilové hry, ale ani jednu nedokázal proměnit. Ve druhém dějství pálil přesně Derner, Verva se snažila manko dohnat, což se jí povedlo zásluhou Jarůška. O vítězství hostů nakonec rozhodl v prodloužení Gríger.

„Zlatý bod,“ oddychl si po utkání Ščotka. „Nebýt Denise Godly, tak zápas mohl skončit 7:0,“ nastínil vývoj bez maskovaného muže, který čelil více jak třiceti střelám. Verva vyrovnala prakticky za minutu dvanáct. „Hodil jsem to před branku a Ríša to doplácnul do brány,“ komentoval litvínovskou trefu stěžejní obránce Vervy.

„Jednoznačně nás srážely fauly,“ hledal problém v nedisciplinovanosti hráčů. Litvínov se provinil čtyřikrát, stejným počtem se předvedl i Liberec. Zajímavostí je, že ani jeden tým nedokázal početní výhodu využít. Domácí dokázali ubránit nebezpečnou libereckou přesilovku, která patří k nejlepším v lize. „Možná jsme bránili lépe, ale i přesto měl Liberec spoustu šancí,“ řekl Ščotka.

„V posledních zápasech se musíme zaměřit na obranu,“ vypověděl bezprostředně po zápase. „Budeme se věnovat videu, pustíme si klipy z dnešního zápasu. Cílem je udržení desítky,“ uzavřel Ščotka.

Celý rozhovor s Janem Ščotkou: