Z kabiny chemiků

Litvínov v neděli zaznamenal vítězství nad libereckými Tygry. Utkání bylo od samotného začátku velmi vyrovnané a byli to domácí, kteří otevřeli skóre zápasu. Verva ale vzápětí odpověděla zásluhou Pawla Zygmunta. Hokejisté z Ještědu přidali další branku, jenže chemici byli znovu připraveni a Filip Helt vrátil na tabuli vyrovnané skóre. Vyrovnáno zůstalo i v následujících dvou třetinách, oba brankáři předváděli výborné výkony. V závěru třetí části se zranil brankář Matej Tomek a zbytek utkání dochytal Denis Godla, který si nepřipsal jediný zákrok. Litvínov se bude muset bez Mateje Tomka na nějakou dobu obejít. 

V posledních dvou duelech dokázala Verva bodovat, přesto se nadále nachází na posledním místě. Do herní pohody se dostal Patrik Zdráhal, který opět patří mezi tahouny mužstva a zaznamenal 6 gólů a 5 asistencí. Nejaktivnějším hráčem chemiků je Giorgio Estephan, jenž se postaral o 4 góly a 10 asistencí. Nejvíce střel zblokovala předsezónní posila v zadních řadách Kristaps Zile s celkovým Radegast Indexem 38. V brankovišti lze očekávat Denise Godlu (84,71%). Otazník visí nad Šimonem Zajíčkem, který dosud odchytal většinu zápasů.

Z kabiny Motoru

České Budějovice jsou na 12. místě s 19 body na účtě. Tříbodový zisk zaznamenal Motor v posledním duelu s bruslaři. V utkání na domácím ledě Jan Strmeň zavřel bránu a vychytal první čisté konto v letošní sezoně. Na góly se dlouho čekalo, až ve 38. minutě se střelecky prosadil Josef Koláček. Třetí třetinu započal Motor gólově, kdy našel recept na Novotného Jan Štencel. Trefou do prázdné brány zajistil domácím vítězství Tomáš Čachotský. Nejproduktivnějším hráčem Jihočechů je Lukáš Pech (3+12). Na druhém místě je Milan Gulaš (8+5), který je na marodce. 

V prvním vzájemném utkání letošní sezony vyhrály České Budějovice nad Litvínovem 6:3. Uspěje Verva v odvetě?