V úterním utkání s bruslaři nastoupila do zápasu téměř kompletní sestava Litvínova, včetně předsezonních posil v podobě Petra Straky, Marka Hrbase, Matěje Stříteského a dalších. Pro mladoboleslavské se jednalo o první přípravné klání, do kterého nastoupila taktéž v téměř kompletním složení.

Skóre zápasu otevřel ve 3. minutě Miloš Kelemen, posléze se ale na kotouči drželi převážně hosté, což v polovině prvního dějství předvedl Lukáš Stehlík, jehož střelou z mezikruží srovnal na 1:1. Ve 14. minutě ve vlastním oslabení se po Havelkově nahrávce poprvé v litvínovském dresu prosadil nováček Petr Straka.

Jednogólový náskok si Verva pohlídala během druhé třetiny, ve které žádný z celků neinkasoval, ani neskóroval. Závěrečná dvacetiminutovka patřila opět chemikům. V 54. minutě propálil Růžičku exboleslavský Marek Hrbas. V poslední minutě se přeci jen Mladé Boleslavi podařilo snížit za pomoci Jana Stránského na konečný 2:3 pro Litvínov.

„Každé vítězství je důležité, ať už je v přípravě nebo v základní části. Jsme rádi, že jsme viděli další hráče v akci, jedeme podle plánu. Vítězství vždy potěší,” hodnotí druhý přípravný duel trenér Vladimír Országh.

Trenéři poprvé viděli v akci i nové posily jako je Petr Straka, Marek Hrbas nebo například Matěj Stříteský. „Trenéři chtějí moderní způsob hry, kdy beci podporují útok. Osobně mi toto moc vyhovuje. Vladimír Országh je člověk, který hokejem žije na sto procent. Věnuje mu veškerý svůj čas. Je radost pod ní trénovat a vidět jeho zápal,” říká spolupráci s Vladimírem Országhem obránce Stříteský. 

Ve čtvrtek se Litvínovští představí poprvé před domácím publikem „Konečně nás mohou také přijít podpořit fanoušci. Minulá sezona bez diváků byla otřesná, v průběhu si člověk uvědomí, jak velkou roli mají fanoušci nejen v hokeji, ale v celém sportu,” těší se na litvínovské diváky třicetiletý zadák. 

Rytířům se podařilo v loňské sezoně vybojovat extraligu. Podle toho došlo k obměně týmu, na soupisku přibylo několik zahraničních hráčů, například Landon Bow z AHL, Jake Dotchin taktéž z AHL. Z českých hráčů se na kladenskou soupisku přidal Marek Baránek či Matěj Beran. V týmu nadále pokračuje Jaromír Jágr s Tomášem Plekancem.

Kladenští odehráli dvě přípravná utkání proti Jihlavě a v obou zápasech vzešlo Kladno vítězně. Druhé klání bylo pro Rytíře krapet náročnější, Dukle se dařilo a hosté museli v zápase třikrát dotahovat. Utkání nakonec dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých předvedl svůj um a zajistil modrobílým vítězství Danny Kristo. 

„Často se střídaly pasáže s dobrým a se špatným pohybem. Nakonec je fajn, že jsme to dotáhli do tohoto stavu. Je vidět, že pořád musíme pracovat a máme toho hodně před sebou,” zhodnotil zápas Jan Kregl.

Podle nařízení, která jsou platná od 1. srpna, může sportovní akci ve vnitřních prostorách navštívit až 3000 lidí, a to buďto s negativním PCR testem (ne starším než 7 dní), nebo testem antigenním (ne starším než 72 hodin), případně těch, kteří v uplynulých 180 dnech prodělali onemocnění a podstoupili povinnou karanténu, jsou tak v „ochranné lhůtě“ díky protilátkám. Vstup bude dále umožněn návštěvníkům, kteří jsou proti Covid-19 očkovaní a od poslední dávky vakcíny uplynulo min.14 dní. Pro tento případ doporučujeme mít ve vašem mobilním telefonu staženou aplikaci Tečka pro snadné a rychlé prokázání vakcinace či platného testu. Očkovací certifikáty či potvrzení o testování bude kontrolovat bezpečnostní agentura u vstupu na ZS Ivana Hlinky.

Aplikace Tečka ke stažení

Všichni fanoušci musí mít po celou dobu pobytu na stadionu nasazený respirátor minimálně třídy FFP2, který bude zakrývat nos a ústa, prosíme od dodržování rozestupů a využívání dezinfekce rukou, abychom předešli šíření viru.

Vzhledem k dispozicím ZS Ivana Hlinky a splnění vládních opatření půjde do prodeje 2000 vstupenek na sezení. Vstupné pro všechny přípravné zápasy bude 80,-Kč. Držitelé klubových karet ze sezóny 2020/2021 mají vstup na utkání zdarma. Pro vstup zdarma se musí každý fanoušek na pokladně prokázat klubovou kartou a na základě prokázání obdrží vstupenku. U vstupu na stadion se opět musí fyzicky prokázat klubovou kartou.Prodej vstupenek na utkání s Kladnem bude probíhat 12. srpna od 15:30 na pokladnách ZS Ivana Hlinky.