Ještě v loňské sezóně se litvínovští hokejisté proháněli na "letišti" o rozměrech 60x29 metrů, což bylo jedno z největších kluzišť ve celé Tipsport extralize. Od nové sezóny čeká svěřence hlavního trenéra Vladimíra Růžičky herní proměna, a to i z důvodu zúžení mantinelů o celé tři metry. Verva by od nové sezóny již nesplňovala licenční podmínky pro účast v nejvyšší české soutěži, co se týče způsobilosti hrazení. Zimní stadion Ivana Hlinky již nesplňoval předepsané rozměry výšky skel hrazení, které musí být za brankami vysoké 240 cm a po stranách hřiště mimo hráčské lavice minimálně 180 cm. Stará skla nesplňovala ani pravidla pružnosti či vychýlení při nárazu na hrazení.

Od nové sezóny tak budou mít litvínovští hokejisté moderní hokejovou plochu, která splňuje všechna pravidla IIHF a standardy pro utkání Tipsport extraligy. Hřiště má nově rozměr 60 x 26 metrů, který je běžným rozměrem pro arény ve slavné NHL. "Hokej bude hodně kontaktní. Bude určitě zajímavější pro lidi, protože se tam bude pořád něco dít. Je to ku prospěchu hokeje," říká na zúžení hřiště hlavní trenér Vervy Vladimír Růžička. "Pro mě je to ještě lepší. Hra bude rychlejší a bude docházet k častějším soubojům. Bude to fajn, je to přesně to, co mi vyhovuje," říká Radim Šalda, nová posila do defenzívy ke změně rozměrů kluziště. "Především bych chtěl jménem celého klubu poděkovat městu za rychlé zprocesování celé rekonstrukce hrazení. Díky novým matinelům budeme splňovat podmínky pro účast v nejvyšší české soutěži pro následující roky," říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.  

Také vedení města si pochvaluje, že realizace projektu proběhla hladce a neohrozila začátek přípravy mužstev na novou sezónu. „Doufáme, že nové mantinely budou dobře sloužit a pomohou k mnoha vítězstvím nejen A týmu, ale také mládežnických kategorií,“ přeje sportovcům úspěch na ledové ploše mezi novými mantinely místostarosta města Litvínova Karel Rosenbaum. Město Litvínov investovalo do výměny mantinelů částku cca 4,3 milionu Kč bez DPH.