Zdeněk Orct

Zdeněk Orct je bývalý vynikající brankář, který v české nejvyšší soutěži v dresu Kladna, Slavie a Litvínova odchytal celkem 604 zápasů. Objevil se i v národním týmu, kde nastoupil do čtyř klání. Závěr své hráčské kariéry strávil v první lize, kde byl oporou ústeckého Slovanu. 

V Litvínově nastoupil do 501 zápasů, je tak v celkovém pořadí brankářů Litvínova za Miroslavem Kapounem na druhém místě. Od sezóny 2013/2014 se dal na trenérskou dráhu a stal se trenérem brankářů. Od roku 2014 působí v Litvínově, kde hned ve své první sezóně slavil mistrovský titul, pod kterým se podepsal výrazným způsobem jeho svěřenec a miláček fanoušků Pavel Francouz. 

Od sezóny 2018/2019 působí u seniorského národního týmu v roli kouče brankářů. Letos si ale poprvé okusí atmosféru olympijských her, které se konají v Číně. 

Uvis Janis Balinskis

Balinskis začínal s hokejem v rodném Lotyšsku v týmu Tukums. Svými výkony zaujal německý Augsburg, kam se na dvě sezóny přesunul a vyzkoušel si hokej i mimo svou zemi. V sezóně 2015/2016 se vrátil domů a nastupoval za HK Riga v juniorské MHL. V téže sezóně díky svým dobrým výkonům debutoval v ruské KHL a probojoval se i na MS U20 divize 1A.

V následující sezóně si Balinskis získal stabilnější pozici v prvním týmu Dinama Riga a vyhlédl si ho i reprezentační trenér Lotyšska. Šikovný zadák se z přípravných utkání probojoval až na seniorské mistrovství světa. Lotyšsko doposud reprezentoval na mistrovství světa čtyřikrát. Talentovaný zadák po odchodu z Rigy působí v Litvínově již svou druhou sezónu. V černožlutém dresu odehrál zatím 89 zápasů s bilancí 36 bodů (13 + 23). Letos se poprvé ve své kariéře představí na zimních olympijských hrách. 

Hoši, držíme vám palce!