Z kabiny Litvínova

Verva má za sebou tři prohraná klání, z čehož poslední se konalo v pátek. Na domácím ledě Litvínov hostil Olomouc. Hosté vkročili do utkání lépe a po 25. minutách si vytvořili dvoubrankový náskok. Chemici dokázali během jedné minuty srovnat, nejprve snížil Matěj Chalupa, jenž tečoval střelu Stříteského. Vyrovnávací branku měl na hokejce Ondřej Baláž, pro něhož to byla první branka v extraligové kariéře. Olomoučtí posléze přidali další dvě branky a Verva musela znovu dotahovat. Nepříznivé skóre usměrnil Matúš Sukeľ v 56. minutě. V závěru zápasu se domácím nepodařilo skórovat při hře bez brankáře a Olomouc tak vyloupila Stadion Ivana Hlinky.

„Dobré mužstvo nemůže prohrát třikrát za sebou. Nejde hrát s takovým přístupem. K mužstvu jsem trošku důrazněji promluvil,“ prozradil po zápase trenér Vladimír Růžička. 

Z kabiny Energie

Karlovarští mají oproti chemikům prohrané dva zápasy. V 35 body se nachází na 11. místě. Naposledy se energetici utkali v západočeském derby s Plzní. Vyrovnané utkání nakonec dopadlo ve prospěch Plzně. Na konci první třetiny otevřel skóre David Jiříček, domácí přidali další gól ihned v první minutě druhého dějství zásluhou Dzierkalse. Ve 33. minutě snížil Jiří Kulich, ale v závěrečné dvacetiminutovce si Plzeň vzala dvoubrankové vedení zpět. V 52. minutě upravil výsledek na konečný 3:2 Jiří Černoch.

„Já si myslím, že to bylo dobré a bojovné utkání z obou stran. Dobře jsme do vstoupili do zápasu, vytvořili jsme si několik dobrých příležitostí, které jsme ale neproměnili. Naopak jsme dostali do šatny smolný gól, který domácí nakopl. Bohužel jak skončila první třetina, tak začala i ta druhá. Pro nás dvě nešťastný branky, které daly domácím klid na hokejky,” zhodnotil výkon Tomáš Mariška.