Jak vypadá nálada v týmu po výhře nad Českými Budějovicemi? 

Nálada je určitě lepší, protože jsme přerušili negativní sérii porážek. Trochu jsme se potěšili, ale pořád je před námi hodně práce a hodně věcí musíme zlepšit. Celý týden jsme na tom pracovali. Potřebujeme, abychom konečně nějak ustálily naše výkony. Hlavně doma musíme zabrat, protože chceme potěšit i naše fanoušky. 

Čím si vysvětlit, že doma vám to nejde?

Těžko říci. Už loni jsme měli problémy v domácích zápasech v úvodu sezóny. Střídáme dobré fáze s těmi špatnými. První třetiny nemáme špatné, ale ve druhých máme často výpadky, které si nedokážu vysvětlit. Pak už jen něco doháníme, ale potřebujeme to zlomit i doma. Nevím čím to je, jestli nějakou nervozitou či stresem. 

Hodně jste teď pracovali na věcech v obranném pásmu. Je to klíčem k úspěchu, pevná obrana? 

Samozřejmě, když máte pevnou obranu, tak máte z čeho vycházet. První tři zápasy jsme hráli dobře, ale teď tam máme díry a hlavně jsme nedůslední. Prohráváme osobní souboje, soupeř má hodně dorážek, takže na těchto detailech musíme pracovat. 

Naznačily vám Budějovice, že to může být cesta, takto hrát, než se dostanete do pohody?

Když pohodu nemáte, tak se od toho všechno odvíjí. Kupí se chyba za chybou a většina z nich je od soupeřů potrestaných. Musíme začít od malých věcí a od dobré defenzívy, protože vepředu už něco vymyslíme. Není to jen o obráncích, ale i o útočnících, kteří musí vyplňovat správné prostory a pomáhat obráncům. 

Viktor Hübl má tři góly ve třech zápasech, určitě pozitivní věc, ale nemělo by to stát jen na něm, že? 

Vždy by to měl někdo táhnout, teď to udělal Viktor a jsme za to rádi. Měli by se k němu přidat i další, protože na to jsme sem některé hráče brali, aby to nebylo na dvou hráčích, ale třeba na pěti nebo šesti. Musíme hrát hlavně jako jeden tým a pomáhat si dopředu i dozadu v pěti hráčích. 

Kde se to zvrtlo, že jste začali kupit takové chyby, které vás stály body?

Nedělali jsme všechny věci důsledně, prohrávali jsme souboje. Je to o malých věcech, prohrajete souboj a už je z toho přečíslení. V extralize jsou šikovní hráči, kterým, když dáte prostor, tak chybu potrestají. Musíme si pomáhat a vyplňovat prostor, tak aby soupeř neměl moc volnosti. Soupeřům jsme dávali hrozně moc prostoru v našem obranném pásmu a pak se to velmi těžko brání. Dostávali jsme góly z nahozených puků, protože naši brankáři neměli šanci nic vidět, když jsme před nimi špatně čistili prostor. 

Nová posila Michael Latta, co přinese? 

Musíme reagovat na to, že nám na několik týdnů vypadl Matúš. Michael dostane určitě šanci. Je to hráč, který je aktivní a agresivní okolo brány. Umí i přitvrdit, takže takový typ hráče potřebujeme. Uvidíme, jak se předvede v zápase, protože nějaký čas nehrál, tak bude potřebovat čas na aklimatizaci. 

Mohl by to být přesně typ hráče, který vám chyběl?

Přesně takový typ hráče jsme hledali. Víme jaké máme mužstvo a co nám chybí. Samozřejmě vše se ukáže až v zápase, ale věříme, že nám pomůže. 

Jak vypadal na ledě?

Vypadal dobře, bude to všechno o bruslení a jak bude jezdit. Má za sebou tři tréninky, takže těžko něco hodnotit.