První zápas předkola play-off začal v ostrém tempu, po dvou minutách přišlo první litvínovské vyloučení. To domácí dokonale pomstili a prosadil se Jergl. Chemici neztráceli naději a byli Hradci vyrovnaným soupeřem. Rozhodující moment nastal ve druhém dějství, když Zdráhal neproměnil trestné střílení. Litvínov byl sice aktivnější, ale v závěru znovu inkasoval.

„Na předkolo se těší každý hráč,“ popsal své pocity Martin Látal, mimo jiné bývalý hráč hradeckého Mountfieldu. „Je to vrchol sezony,“ dodal. Na ledě ČPP Arény odehrál 38 zápasů, a tak dobře věděl, co čekat. „Hradec výborně napadá, potom ale přišel klasický beton,“ hodnotil strategii soupeře po vstřelení první branky.

„Těžko jsme se dostávali přes střední pásmo,“ hledal chyby. „Nesmíme ztrácet puky ve středním pásmu, kde Hradec výborně napadá,“ nastínil rychlý útočník. „Musím vyzdvihnout Marka Mazance, který předvedl super zákroky,“ smekl klobouk před brankářem Mountfieldu. „Škoda, že to nedopadlo,“ dodal hořce.

„Nadále budeme hrát naši hru. Musíme se více prosazovat a proměňovat přesilové hry,“ pravil na adresu dalších kroků. „Věřím tomu, že to přinese ovoce,“ pokračoval bývalý forvard Pardubic. „Doufám, že to zítra prolomíme,“ zavelel Látal. Ohlédl se rovněž za kuriózním vyloučením Františka Lukeše. „Nechci to ani komentovat,“ odvětil lakonicky.