Verva se v dalším domácím utkání utkala se Spartou a podlehla ji 0:5. Skóre otevřel v první třetině hostující Kaše, který propálil Godlu z levého kruhu. Vedení Pražanů navýšil po povedené kombinaci Forman. Po druhé třetině to bylo 0:2 a byla šance s výsledkem něco udělat. Sparta ale během tří minut třetí třetiny vstřelila tři branky zásluhou Chlapíka, Strnada a Doležala a odvezla si tři body za vysokou výhru.

Co byste řekl k dnešnímu zápasu?
Dlouho jsme to drželi o ty dva góly a byli jsme blízko k soupeři. Bohužel tento zápas byl jiný, než ty minulé ve kterých jsme vedli. Dnes jsme už od první třetiny prohrávali. Měli jsme pět přesilovek a nedokázali vstřelit branku. Je to na nás, musíme začít pracovat a zlomit to. 

Dlouhodobě máte problém s přesilovky. Čím to je?
Nějaké šance tam v přesilovkách byly, ale bez branek. Když máme pět přesilovek, tak je povinnost vstřelit aspoň jednu branku. Máme týden na to zapracovat a nastavit si hlavu na další utkání. Možná to zní jako klišé, ale jinak to nejde.

Jaké je rozpoložení hráčů? Náskok na Kladno se ztenčil. 
Věřím, že máme dobrou partu. Kluci na tréninku makají, ale bohužel se to neprojevuje v těch zápasech. Když povolíme v hlavách, tak to bude špatné a to se stát nesmí. Musíme věřit až do konce, bez toho to nejde.

Jaký faktor by teď týmu pomohl k nastartování?
Nesmíme na to čekat, ale musíme tomu jít naproti. Jinak než vírou a bojovností to nepůjde. Dnes tam nebyla taková bojovnost. Potřebujeme lepší energii a zatnout zuby. To nám chybí.

Celý rozhovor s Patrikem Demelem: