V loňské sezóně odehrála Verva s Riderou vyrovnaná utkání. Vítkovice byly přeci jen v bodovém zisku, ale o jeden bod úspěšnější. V prvním vzájemném zápase chemici na svém ledě Vítkovice přetlačili v poměru 1:0 v prodloužení. Odveta v Ostravar aréně jim ale vůbec nevyšla a podlehli vysoko 2:6. V lednových duelech nejdříve Litvínovští doma Vítkovice porazili 3:2, ale Ridera jim v odvetě porážku stejným poměrem vrátila. 

Naváže Litvínov na nedělní výhru? 

Verva se dlouho utápěla v krizi, ale negativní šňůru sedmi porážek v řadě se svěřencům Vladimíra Országha podařilo utnout v neděli na ledě Českých Budějovic. Vzhledem k zápasům Ligy mistrů měli Litvínovští čas potrénovat, jelikož v úterý nehráli žádné utkání. "Nálada je určitě lepší, protože jsme přerušili negativní sérii porážek. Trochu jsme se potěšili, ale pořád je před námi hodně práce a hodně věcí musíme zlepšit. Celý týden jsme na tom pracovali. Potřebujeme, abychom konečně nějak ustálily naše výkony," říkal Vladimír Országh po třech dnech přípravy na duel s Vítkovicemi.

Verva bude chtít navázat na výhru z jihu Čech a přivést do Litvínova z Ostravy kýžené tři body. "Samozřejmě, každé vítězství je dobré. Tím, že jsme zlomili sérii proher, tak nás to nabudí, budeme bojovat a věřit, že se naše hra bude jen zlepšovat. V pátek nás čekají Vítkovice, takže to bude pro nás další důležité utkání," přibližoval kapitán týmu Viktor Hübl

Vítkovice poprvé v sezóně před vlastním publikem

Ridera má odehráno o čtyři utkání méně, než Litvínov, protože v úvodu sezóny v Ostravar aréna hostila tenisový turnaj. Vítkovičtí si tak tři domácí duely přeložili na jiné termíny. Duel s Vervou bude pro ostravský celek prvním domácím utkáním. 

Vítkovice vstoupily do sezóny vítězstvím nad Kladnem, poté následovala porážka ve Varech. Na ledě Zlína uspěly vysoko 6:3. Pak ostravští hokejisté museli zkousnout dvě porážky s favority soutěže Boleslaví a Spartou. V posledním duelu svěřenci Miloše Holaně uspěli na ledě Komety. 

V pátek od 17:30 bude Ridera usilovat o vítězství před vlastním publikem. „Litvínov má určitě po výhře 3:0 v Budějovicích narostlé sebevědomí. Před tím ale byla dlouhá série porážek. Takže já věřím, že když k zápasu přistoupíme dobře od začátku a dostaneme se do vedení, tak bychom z toho mohli těžit. Nicméně opakuji, hrajeme doma, chceme hrát nebojácně, chceme hrát aktivně, střílet. Času na přípravu na utkání bylo dostatek, takže teď je jen nás, abychom to opravdu zužitkovali,“ říkal trenér Vítkovic Miloš Holaň. 

Podaří se Litvínovským navázat na nedělní vítězství a uspět na ledě Vítkovic?