Litvínovští nezažívají dobrý vstup do sezóny, ze třinácti zápasů dokázala Verva pouze třikrát zvítězit za plný počet bodů a má pouze 13 bodů na svém kontě. V pátek se chemici utkali s olomouckými kohouty. Na úvodní branku zápasu se muselo čekat až do 53. minuty, kdy Denis Godla lovil kotouč v síti po šťastné střele Rostislava Olesze. Fotbalovým výsledkem 1:0 pro Olomouc utkání skončilo a Verva zaznamenala druhou porážku v řadě.

„Ve třetí třetině už jsme věděli, že to bude o jednom gólu, který nakonec dali domácí. Gól byl o šikovnosti hráče, který si umí zkorigovat oči i ruce a umí to trefit. Ne vždy se to podaří, ale domácímu hráči to vyšlo v pravou chvíli,” zhodnotil zápas s Olomoucí Vladimír Országh.

Ze soupeřovo tábořiště

Po třinácti odehraných kolech se Energie nachází na 10. místě s celkovou bilancí pěti výher, šesti proher a dvou proher v prodloužení a tedy 17 body na kontě. Po pěti zápasové sérii proher se svěřencům Martina Pešouta podařilo uspět v západočeském derby s Plzní. Čaroděj v karlovarské svatyni Filip Novotný zaznamenal druhé čisté konto v sezoně a svým fenomenálním výkonem dopomohl Karlovým Varům k bodovému zisku.

„Rozhodujícím faktorem byl samozřejmě výkon Filipa Novotného, který nás držel celý zápas ve hře a dal nám šanci abychom zvítězili. Patří mu veliká pochvala, ta ale patří i všem hráčům, kteří to odpracovali a odbojovali celých šedesát minut,” uvedl po vítězném zápase asistent trenéra Tomáš Mariška. 

Nejste očkovaní, nestihli jste se otestovat a chcete dorazit na dnešní zápas s karlovarskou Energií? Nově se můžete otestovat před utkáním u vchodu "B" Zimního stadionu Ivana Hlinky. Zdravotní pojišťovna hradí jeden antigenní test týdně.