Verva potřebovala zabrat, ale zápas s karlovarskou Energií nezačal vůbec dobře. Hosté totiž slavili v čase 01:22, kdy se v předbrankovém prostoru prosadil Flek. Stejný hráč překonal Neužila v 17. minutě a z pohledu Karlových Varů zápas nabíral pohodové kontury. Jenže chemici se v průběhu druhého dějství probrali, nejdříve brankáře propálil Estephan, poté šťastně zakončoval Fronk. Fóbii ze závěrečných dvacetiminutovek zhmotnil Vondráček, gólové účty však srovnal Zygmunt a utkání zamířilo do prodloužení. V něm měli více štěstí domácí a zásluhou Hrbase získali bonusový bod.

Litvínov konečně zlomil smolnou sérii. „Už jsme potřebovali vyhrát,“ oddychl si po utkání polský útočník Pawel Zygmunt. „Chtěli jsme tři body, ale nakonec máme dva,“ prozradil předzápasový plán. „Nehrajeme špatně, ale bohužel máme pětiminutové výpadky, kdy hrajeme tužku“ řekl urostlý forvard.

U vyrovnávací branky Zygmunt předvedl odhodlanost, která týmu zařídila vyrovnání. „Dostal jsem dobrou nahrávku od Františka Gerháta,“ děkoval svému parťákovi ze čtvrté formace. „Nezajímalo nás, s kým hrajeme – prostě jsme chtěli vyhrát,“ odpověděl na otázku, zda se černožlutá kabina nějak výrazně připravoval na utkání s týmem z opačné strany Krušných hor.

„Výhra je důležitá zejména z psychologického hlediska,“ pravil na adresu nedělního úspěchu. „Hlavní je, že jsme dali gól,“ naťukl ještě jednou situaci ze závěru třetího dějství. „Je jedno, jestli jsem ho dal já nebo někdo jiný,“ dodal na závěr.

Celý rozhovor s Pawlem Zygmuntem: