Po reprezentační pauze znovu odstartovala Extraliga a na Vervu čekala silná Mladá Boleslav. O osudu rozhodli chemici už v první třetině, kdy se dvakrát prosadili v početní výhodě. V prostřední části hry slavil ZS Ivana Hlinky třikrát, trefil se i legendární Viktor Hübl. Čistým kontem se vyznamenal brankář Denis Godla.

Jak jste si užil utkání?

Chtěl jsem, abychom uspěli a nezklamali fanoušky. Na zápase nám hodně záleželo, protože tabulka je vyrovnaná a my potřebujeme bodovat a posunout se výš.

Byl jste nervózní?

Musím uznat, že jsem ještě nikdy nebyl na střídačce tolik nervózní jako dnes. Ještě víc, než kdy jsem trénoval národní mužstvo. Když sem jezdíte jako hráč hostů, je to jiné. Teď se mi všechno vybavilo, jak jsem začínal s hokejem, jak mě tatínek pozoroval. Pokaždé, když vlezu na led, tak ho vidím stát na jeho místě. Ve chvíli, kdy fanoušci začali skandovat „dejte jim bůra“, měl jsem mrazení na zádech.

Litvínov předvedl asi nejlepší domácí výkon v této sezoně…

Na začátku to bylo spíše oťukávání, mužstvo zklidnila až dvojitá přesilovka vstřelené branky. Všichni makali celých šedesát minut. Fantastické utkání odchytal také brankář.

Máte za sebou tréninky i první ostrý zápas, jak na Vás mužstvo působí?

Tým je dobrý, všichni musíme pracovat na tom, aby se Litvínov dostal výš. Hokej se sice začíná hrát až v play-off, ale my musíme zabrat a začít od podlahy.

Útočným výkonem jste nastavil laťku docela vysoko…

Hráči potvrdili, že tým je silný. Vyslali signál ostatním klubům. Musíte s Litvínovem počítat. Uděláme všechno proto, abychom ta utkání odehráli stejným způsobem. Extraliga je strašně vyrovnaná a díky tomu ji může vyhrát kterýkoliv tým.

Předcházel zápasu nějaký rituál? Spalo se Vám dobře?

Když jsem usínal, nad vším jsem hodně přemýšlel. Chtěl jsem, aby to všechno začalo a dnešní den hrozně rychle utekl.

Spadla z Vás nervozita?

Je to první utkání a liga má ještě hodně zápasů. Nedělejme závěry z jednoho utkání.

Kdo z rodiny Vás přišel podpořit na stadion?

Samozřejmě manželka a hlavně plno známých a kamarádů.

Celý rozhovor s Vladimírem Růžičkou: