Patriku, odehráli jste druhé ligové utkání. Jak jej hodnotíte?

Dnes jsme padesát minut hráli dobrý hokej. Sparta je kvalitní soupeř a zápas byl nahoru dolů. Oba týmy si šly za vítězstvím. Jenže my jsme nezvládli oslabení a bohužel jsme inkasovali gól a hra se nám poněkud sesypala, čímž jsme dostali další dvě branky a rázem jsme prohrávali 3:0. Chyběla nám produktivita, měli jsme zvládnout přesilové hry a dostat se do vedení. Zápas by dopadl obráceně. Musíme na tom zapracovat, abychom využívali gólové příležitosti v dalších zápasech. Utkání následují v rychlém sledu, už v úterý nás čekají České Budějovice. Musíme se na to připravit, nastavit si to v hlavě a jít na led s tím, že chceme tři body.

Čím to bylo, že jste ve druhé třetině Spartu výrazně přestříleli a ve třetí třetině tomu bylo naopak?

Na začátku třetí třetiny jsme měli přesilovou hru čtyři na tři, kterou jsme nevyužili. Následně jsem dostal trest já a Sparta svou početní převahu využila, protože jsme to bohužel nezblokovali. Takové momenty musíme zvládat. Zejména v prvních zápasech sezony, kdy se hraje o každý centimetr ledu, kdy týmy nejsou natolik sehrané a rozhodují přesilové hry a oslabení.

V čem tkví neúspěch v přesilových hrách?

V týmu máme šikovné kluci na přesilovky. Ať už je to Estephan, Zdráhal, Stránky, Abdul, Hlava nebo Jaks, všechno to jsou kvalitní hráči. Musí to sednout a musíme mít větší hlad po gólech. Osobně si myslím, že bychom měli být agresivnější a víc střílet. Ono to přijde, ale musí se na tom zapracovat a nastavit se mentalita.

Dokážete si nějak vysvětlit, že se vám nedaří třetí třetiny? I v prvním zápase sezony jste ve dvou třetinách byli lepším týmem…

Je to jednoduché. Hokej se hraje šedesát minut, nemůžeme tedy hrát jen padesát a pak mít takové výpadky. Takovým způsobem tři body neuhrajeme.

Rozhodující gól padl za vaší absence na ledě, byl jste na trestné lavici. Hnal jste čas dopředu?

Klukům jsem fandil. Podařilo se jim puk dostat ven, ale Sparta se do pásma dostala podruhé a vystřelila od modré čáry. Bohužel puk propadl do brány, gólman neviděl. Co naši gólmani vidí, to mají. Pak se naše hra sesypala a prohráli jsme.