Patriku, dvě branky jste vstřelili hned v první minutě. Jak si to vysvětlujete?

Před zápasem jsme si řekli, že do utkání musíme vstoupit aktivně. To se nám podařilo, pomohly nám góly v zápase a pokračovali jsme v tom dalších šedesát minut. Je super, že nám to tam padlo na začátku. Výhry si vážíme.

Říká se, že hostující tým po dlouhé cestě není ještě připravený, ale Kometa přijela už den před zápasem.

Brno zřejmě není zvyklé na užší hřiště, čímž mohlo být trochu zaskočené. Naše výhoda byla v tom, že jsme dali první dva góly.

Přestože jste v závěru vedli už o pět branek, soupeř se i nadále snažil s výsledkem něco udělat a nakonec i Denise Godlu připravil o čisté konto.

Kometa je nebezpečný soupeř. Ve třetí třetině si hosté vytvořili hodně šancí, z toho jich Denis Godla v brance dost pochytal. Škoda, že jsme to pro něj nedokázali udržet. Mrzí nás to, protože si čisté konto zasloužil.

Už jste někdy zažil takový vstup do zápasu?

Je to výjimečná situace a asi jsem to nikdy nezažil. V prvních sekundách sice padají góly, ale že jsme v první minutě dokázali vstřelit rovnou dva, to se nám ještě nestalo. Myslím si, že to rozhodlo zápas.

Napadlo vás, že utkání můžete ještě ztratit?

Nenapadlo, drželi jsme systém, který máme hrát. Dnes jsme odvedli super práci a celý tým makal šedesát minut.

Bylo znát, že jste zápas měli pod kontrolou a nenechali jste se dvoubrankovým náskokem uspat.

Trenéři nás nabádají k tomu, abychom hráli aktivně celý zápas a neodstupovat od naší hry. V tom musíme také pokračovat i nadále.

Byli jste z velmi povedeného začátku zaskočení?

Byli jsme zejména rádi, že vedeme v první minutě 2:0. Nepřestali jsme hrát, dále jsme se drželi naší hry. Šancí jsme měli víc a konečné skóre mohlo být klidně o něco vyšší.

V pátečním duelu s Hradcem Králové jste nedokázali skórovat, podpořili vás trenéři před utkáním právě s Kometou?

Naše hra v Hradci Králové nebyla špatná, protože jsme se také dostávali do šancí, akorát vázla koncovka. Myslím si, že to byl dobrý výkon. Nenechali jsme se rozhodit a s Kometou jsme předvedli to, co předvádíme posledních šest nebo sedm zápasů. Bodů si vážíme.

Ihned po dvou gólech došlo ke změně v brněnském brankovišti...

Byl jsem z toho trochu překvapený, protože za inkasované góly nemohl. Trenéři zřejmě chtěli dát týmu nový impuls.

Jste rád, že se vám podařilo navázat na výkony podávané před reprezentační přestávkou?

Potřebujeme sbírat body tím, že jsme měli poněkud slabší začátek. Liga je vyrovnaná, rozdílem dvou nebo tří bodů se v tabulce hodně pohnete a najednou jste úplně jinde. Každý zápas je důležitý a my potřebujeme bodovat.

Panuje v týmu dobrá atmosféra?

Snažíme se k tomu přistupovat pozitivně. Neupadáme do negace, že jsme na dvanáctém nebo třináctém místě. Zvedáme se a věřím, že i nadále půjde tabulkou i herně stále nahoru. Hrajeme to, co bychom měli.

Hrajete ve formaci se Šimonem Stránským a Giorgio Estephanem, co k této spolupráci dodat?

Hraje se mi s nimi výborně. Se Šimonem jsem hrál už ve Vítkovicích. Má velký přehled, udrží se na kotouči a umíme si vyhovět. S Giorgiem jsem nastupoval celou loňskou sezonu, jsem rád, že nás trenéři dali konečně zase dohromady a budeme předvádět to, co do teď, a přidáme ještě nějaké góly. Šancí máme hodně, ale musíme se zlepšit v koncovce. Tutové šance musíme proměňovat.

V brankovišti nastupuje nyní Denis Godla, jste spokojený s jeho výkony?

Jsem za něho moc rád. Denis je výborný kluk a měl to moc těžké. Od začátku sezony tu na něj byl tlak. Myslím, že se s tím výborně vyrovnal a v Hradci i nyní s Kometou pochytal asi pět nebo šest gólů. Potřebuje tu důvěru, kterou nyní dostává. Je to výborný gólman.

Za stavu 4:0 se zdálo, že si utkání vyloženě užíváte.

Hraje se lépe než kdyby to bylo nějakým těsnějším rozdílem. Zkusíte si nějaké věci, máte větší sebevědomí. V utkání se vám zkrátka hraje lépe, když vedete o čtyři branky. Něco jsme si zkusili a myslím, že to vypadalo docela dobře.

Čtvrtá výhra na domácím ledě bez bodové ztráty, to je pro vás velmi důležité, že?

Už od začátku sezony jsme si říkali, že by to takto mělo být. Tady je to naše nedobytná tvrz. Nyní to potvrzujeme a doufám, že na to navážeme v dalších zápasech. Do konce základní části zbývá ještě dost času a věřím, že šňůru domácích výher natáhneme co nejvíce.

Může za to, že se vám doma na začátku nedařilo, i změna rozměrů ledové plochy?

Pro mě osobně to byla velká změna, zvykl jsem si na to později. Je to jiné. Všude je to blízko a museli jsme změnit herní styl.

Nečekali jste od Komety trochu víc, tím že hraje v prvních patrech tabulky?

Čekali nebo nečekali. Brno má zkušený tým, zápas s námi mu nesedl. Má výborné přesilovky, ve kterých se neprosadilo, což je pro nás dobře, protože tím by se vrátilo do zápasu. Těžko říct, jestli jsme čekali víc. Připravili jsme na to, vše jsme plnili a dovedli jsme to do vítězného konce.