Patriku, máte za sebou odvetu s Hradcem Králové, která se konala s třídenní odmlkou. Bylo utkání v něčem odlišné nebo naopak stejné jako to úterní?

Bylo to velmi podobné jako v úterý. Hradec je suverénně nejlepším týmem extraligy, alespoň z mého pohledu. Hraje se proti němu těžko. Dnes byl velmi hnaný publikem, protože přeci jen hrál na domácí půdě. My jsme nedokázali vstřelit góly, neměli jsme ani moc šancí. Soupeř byl jasně lepší, nemůžeme se na nic vymlouvat. Hradec ukazuje svou sílu celou sezonu, má silné hráče, co dobře bruslí a hrají útočný hokej. Přijde mi, že jsou vždy všude.

V zápase jste měli pouze 10 střel. Navíc v prvních dvou třetinách jste měli celkem 3 střely na Filipa Novotného. Čím to bylo?

My jsme se těžko dostávali do útočné třetiny. Dnešní utkání se nám nepovedlo, příště musíme střílet daleko víc. Chyběl nám pohyb, který jsme měli v minulých zápasech.

Vnímali jste i nějaký tlak, který byl zapříčiněn tím, že Hradec mohl v případě výhry získat prezidentský pohár?

Věděli jsme o tom, hodně se o tom i psalo. Chtěli jsme jim to překazit, protože i my potřebujeme body, ale dnes jsme byli opravdu horší a neměli jsme na to.

I přesto, že potřebujete všechny body, které jsou ve hře, tak jste v utkání předvedl fair-play gesto a odvolal trest pro Nedomlela. Musel jste nad svým činem přemýšlet nebo jste automaticky mířil k sudím k podání vysvětlení?

Věděl jsem, že jsem upadl sám. On mi tam sice potom dal hokejku, ale to už bylo při mém pádu. Hokej se hraje fér a pokud vím, že to nebyl faul, tak to přiznám a nevidím na tom nic špatného. Sice potřebujeme body, ale pak se nám to vrátilo. Měli jsme k dispozici přesilovou hru a sehráli jsme ji hrozně.

Hrajete o lepší pozici pro play-off, spodní část tabulky vás už neohrožuje...

Máme před sebou ještě další dva zápasy. V neděli musíme získat body s Olomoucí. Nechceme skončit na 12. místě.

Na začátku roku se vám příliš nedařilo, nyní za sebou máte pětizápasovou šňůru výher, kterou nyní Hradec utnul. Věříte, že i díky této formě dokážete vydobýt lepší pozici pro play-off?

Doufáme v to. Naše hra šla nahoru a hrajeme slušně. Až dnes jsme se k naší hře vůbec nedostali. Hradec je silný tým a je těžké se proti němu prosadit. Dovolili jsme mu hrát svou hru a nás k ničemu nepustil. Klobouk dolů před tím, jak se dali dohromady.