Ještě před začátkem přestávky si chemici počínali dobře. Nejprve porazili trápící se Spartu a poté vyloupili zimní stadion v Plzni. Litvínovu se se Škodovkou podařilo zlomit prokletí druhých třetin, ve kterých byli žlutočerní po dlouhé době úspěšnější a po 40 minutách hry vedla Verva nad Plzní 4:0. Indiáni do závěrečné třetiny nastoupili s velkou chutí skóre otočit, což se jim málem podařilo. Chemici ale těsné vítězství 3:4 už ubránili.

Když hráči dostali pár dní odpočinku, došlo ke změně na postu hlavního trenéra. Vladimíra Országha vystřídal notoricky známý Vladimír Růžička. Jak se týmu povede nad vedení nového lodivoda? Pro Vladimíra Růžičku není Litvínov neznámou „Je to něco jiného, než když jsem tu byl jako hráč. Vždy, když jsem na stadion přicházel, tak měl člověk v sobě takové mrazení a vždy jsem si vzpomněl, jak jsem sem chodil jako malý kluk koukat na hokej. V dětských letech jsem chodil koukat na všechny hokeje, takže jsem byl na zimáku prakticky pořád. Mám na to hezké vzpomínky. Už jako hráč jsem si v Litvínově něco prožil a jsem rád, že jsem zase doma a že se mi tu povedlo podepsat angažmá jako trenérovi,” řekl o svém novém působení trenér A-týmu.

Ihned ve svém prvním zápase v novém působišti oslaví Vladimír Růžička svůj 1 000 extraligový zápas základní části v roli kouče.

Z tábora Mladé Boleslavi

Bruslaři měli na svém kontě před reprezentační přestávkou 4 výhry v řadě, které skončily pouze jednobrankovým rozdílem. V poslední prověrce ale Mladá Boleslav nestačila na Motor a padla 1:4. „Nepodali jsme dobrý výkon, neměli jsme dobrý vstup do zápasu a to určilo ráz utkání. V celém zápase jsme se nedostali do vyložených šancí. Budějovice výborně bránily a byly nebezpečné v útočném pásmu. Sehráli jsme štos utkání na pár lidí, v tomhle utkání se to na nás podepsalo. Nebylo to z naší strany vůbec ono,“ zhodnotil prohru svých svěčenců Radim Rulík.