Ve střetnutí, které se konalo uprostřed srpna, kraloval litvínovský brankář Zajíček. Čelil dvaceti střelám a ani jednu nepustil za svá záda. Skóre se měnilo ve 25. minutě, když Bowa překonal Lukáš Stehlík. O několik chvil později viděla zhruba tisícovka diváků další zásah, tentokrát se prosadila nová litvínovská akvizice, Giorgio Estephan.

Přesilovkové zlepšení

Verva odehrála v přípravě šest zápasů, z nichž dokázala čtyři vyhrát. Realizačnímu týmu udělala čáru přes rozpočet dvě zrušené utkání s Plzní. Na druhou stranu Litvínov změřil síly s druholigovými Litoměřicemi. Následně hráči těsně nestačili na favorizovaný Motor.

V posledním utkání chemici narazili na Karlovy Vary. Branky padaly už v první třetině, kdy se prosadil Lukeš. Energetici se ale nenechali zahanbit a Rohan dokázal prostřelit Godlu. Před odchodem do šaten se fanoušci dočkali dalšího gólu, tentokrát zapracovala alchymie mezi Kudrnou a Zdráhalem. Druhý jmenovaný se prosadil i ve druhém dějství a Litvínov zvítězil 3:1. Zajímavostí je, že všechny branky padly v přesilových hrách.

„Bylo to těžké utkání,“ povzdechl si po zápase útočník Patrik Zdráhal. „Ve hře 5 na 5 byly síly vyrovnané, ale rozhodly přesilovky,“ hodnotil. Jeho formace se podílela na dvou gólech a je vidět, že spojení funguje. „Zvykáme si, je to čím dál lepší,“ řekl na adresu svých spoluhráčů. „Dost jsme si pomáhali v přesilových hrách,“ komentoval svůj výkon.

„Ve druhé třetině jsme měli problémy, ze kterých poté pramenily chyby,“ vypověděl trenér Vladimír Országh. „Musíme ještě hodně věcí zlepšit, ale samozřejmě, když dáte tři góly v přesilových hrách, tak to potěší,“ pokračoval slovenský kouč.

V přípravě se z hlediska bodů nejvíce daří Patriku Zdráhalovi s Andrejem Kudrnou, oba hráči nasbírali už šest bodů. Za obránce se nejvíce daří Matěji Stříteskému, šikovný bek získal už čtyři kanadské body.

Nová jména v týmu

Kladno má na svém kontě osm odehraných zápasů. Rytíři padli jen třikrát, naposledy s Libercem. Hosté šli rychle do vedení díky šťastnému zachycení Pituleho, to bylo ale z kladenské strany všechno. Tygři se vrátili do utkání dvěma rychlými góly, postupně slavil Klepiš a Derner. Na začátku druhého dějství přidal třetí branku Najman a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Liberec ovládl utkání i z hlediska střelby, statistika hovořila jasně – 56:21 pro Liberec.

V sestavě Kladna už se zabydluje řada nových hráčů, kteří přišli před začátkem sezony. Upozornil na sebe například obránce Dotchin, jež si v zápase s Libercem vysloužil desetiminutový trest. Za zmínku stojí také brankář Landon Bow, který musel čelit tlaku domácích. V dresu s rytířem na prsou se objevili i další posily jako Donaghey, Kristo či Baránek.