Liberečtí nepatří mezi oblíbené soupeře, Litvínovu se totiž proti nim příliš nedaří. V aktuálním ročníku ale Verva dokázala v jednom duelu zvítězit. Na začátku září musely bláznivé utkání rozhodnout samostatné nájezdy, úspěšným střelcem byl Patrik Zdráhal. Druhý vzájemný duel ale dopadl jednoznačně, Tygři vsítili v prvním dějství dva góly, další trefu přidali ve druhé dvacetiminutovce. Dokáže Litvínov pomstít prohru 0:3?

Chybějící konzistence

Černožluté komando pod taktovkou Vladimíra Růžička se stále hledá. Tým sice dokázal ve 30. kole porazit Karlovy Vary, následovalo ale těžké K.O. od posledního Zlína. Berani slavili už v prvním dějství, kdy se dvakrát trefil Lotyš Zabusovs. Naději se snažil vykřesat Balinskis, ale jeho ránu nakonec přehlušily další dvě branky zlínských hráčů. Chemici tak nenavázali na výhru s Energií a ztratili důležité body.

„Měli jsme špatnou první třetinu, prohráli jsme ji 0:2,“ popisoval vývoj utkání trenér Růžička. „Poté jsme se ve druhé části zlepšili, ale bohužel se nám podařilo dát pouze jeden gól,“ lamentoval dalším osudem. „Dostali jsme se do velkého tlaku, ale domácí to ustáli,“ pojmenoval problém. Litvínov soupeře jasně přestřílel a to v poměru 22:36!

„V závěrečné dvacetiminutovce jsme po hrubé chybě inkasovali potřetí,“ hledal důvody prohry. „Zlín si už na samém konci pohlídal,“ uzavřel kuse Růžička.

„Naše první třetina byla tragická,“ nešetřil kritikou útočník Přemysl Svoboda. „Vstupy do zápasu jsou hodně důležité. Přišlo mi, že jsme do utkání nešli týmově,“ přemítal forvard, jenž dostává pod Růžičkou plno příležitostí. „Překonat brankáře v dnešní době není snadné, téměř každou střelu, kterou gólman vidí, tak chytí,“ odůvodnil špatnou střeleckou produktivitu Litvínova.

Nejvíce asistencí v kádru Vervy má Giorgio Estephan, tabulce vévodí se 14 zápisy. O jeden méně vlastní jeho kolega Patrik Zdráhal. V defenzivě je situace složitější, protože 9 asistencí mají hned tři hráči – Uvis Balinskis, Patrik Demel a Matěj Stříteský.

Vyhrocené střetnutí

Tygři mají za sebou těžké utkání s hradeckým Mountfieldem. Fanoušci čekali na první trefu až do 38. minuty, kdy se radoval Klíma. Liberečtí bušili do brankáře Kiviaha, nakonec jeho kouzlo přeci jen odčarovali. Obrat načal v úplném závěru Ordoš, jeho počínání napodobil po několika vteřinách Štibingr. Mladík pálil od modré, zároveň si připsal první extraligovou trefu v kariéře.

„Celé utkání jsme odehráli dobře. Můj pocit je, že jsme si zasloužili vyhrát,“ uvedl po utkání Patrik Augusta. „Z mužstva jsem od začátku cítil, že je dobře srovnané,“ pokračoval, na druhou stranu statistiky obou týmů byly téměř identické. „I přes všechny emoce, které zápas nabídl, jsme to zvládli a hráčům patří gratulace,“ poznamenal na závěr.

Vyhrocený duel okomentoval i jeden z hrdinů, Jan Ordoš. „Myslím, že jsme hráli dobře celou dobu. První dvě třetiny nám to tam bohužel nepadalo,“ hodnotil vývoj do prvního libereckého gólu. Poté co Liberec vstřelil vedoucí gól začala atmosféra houstnout. „Hradečtí už to pak neunesli. Nás to ale vůbec nerozhodilo, věděli jsme, že zápas „ukopeme“ do konce,“ poohlédl se za zápasem.

Z hlediska gólových přihrávek vede nečekaně Mislav Rosandič, který jich posbíral už 8. Značně mu sekunduje Tomáš Fillippi, u jehož jména svítí magická sedmička. Bronz patří Michalu Birnerovi.